Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivālā Eiropas Ziemassvētki uzstāsies pianists Georgijs Osokins

VSIA Latvijas koncerti rīkotā festivāla Eiropas Ziemassvētki programmā 16. un 19. decembrī Lielajā ģildē uz skatuves būs dzirdams izcilais latviešu pianists Georgijs Osokins - jaunākais no Osokinu dinastijas pianistiem.

Savā soloprogrammā pianists blakus licis dažādu laikmetu komponistus – Johanu Sebastiānu Bahu, kura skaņdarbi tiks atskaņoti Feručo Buzoni transkripcijā, Ferencu Listu, Domeniko Skarlati, Pēteri Vasku, Mečislavu Veinbergu un Sergeju Rahmaņinovu.

Spožs un neparedzams, valdzinošs un revolucionārs – tā Georgiju Osokinu raksturojuši ietekmīgi mūzikas kritiķi. Ar ovācijām viņa spēli sveikuši arī klausītāji leģendāros festivālos un prestižās koncertzālēs Tokijā un Hamburgā, Berlīnē un Zalcburgā, daudzviet Ziemeļamerikā un tepat mūziķa dzimtajā Latvijā.

Jaunākais no Osokinu dinastijas pianistiem pasaules atpazīstamību izpelnījās līdz ar Friderika Šopēna mūzikas spilgti pārsteidzošajiem lasījumiem, ko iezīmēja arī panākumi vairākos ar šī leģendārā 19. gadsimta virtuoza mūziku saistītos konkursos, tostarp 2015. gadā prestižajā Starptautiskajā Šopēna konkursā Varšavā iegūtais diplomanda tituls. Dziļas un izjustas, satricinošas un pārdomātas, skaņkrāsās niansētas un oriģinālas ir Georgija Osokina interpretācijas, pārlapojot arī citu skaņražu klavierdaiļradi. Par to varēs pārliecināties arī festivāla Eiropas Ziemassvētki kuplinošajos Georgija Osokina solokoncertos, kas Lielās ģildes akustikā mūsdienīgiem pasaules vērojumiem ļaus satikties ar baroka skaņumākslu un romantisma vērsmām.

Līdzās itāļu taustiņinstrumentu mūzikas lietpratēja Domeniko Skarlati Sonātei skanēs viņa vienaudža, baroka dižgara Johana Sebastiāna Baha monumentālā Čakona reminorā leģendām apvītā virtuoza Feručo Buzoni iespaidīgajā transkripcijā. Žilbinoši virtuoza koncertpianista un iztēles bagāta komponista slavu iemantoja arī Ferencs Lists, no kura ārkārtīgi plašā daiļrades mantojuma Georgijs Osokins savā soloprogarammā izvēlējies iekļaut vairākus klaviermūzikas šedevriem pieskaitāmus emocionālu vētru cauraustus opusus, toskait Otro balādi un Sonāti – fantāziju Pēc Dantes lasījuma. Par klavierspēles lielmeistaru dēvējams arī 20. gadsimta krievu romantiķis Sergejs Rahmaņinovs, kura poētiski izsmalcinātās romances brīnišķīgi sabalsosies ar mūsu paša Pētera Vaska ziemas atmosfēru gleznaini uzburošo meditatīvo miniatūru Baltā ainava.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Vairāk - festivāla Eiropas Ziemassvētki mājaslapā www.eiropasziemassvetki.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja