Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Festivālā Summer Sound uzstāsies grupa Dagamba

Summer Sound turpina izziņot māksliniekus; šogad festivālā uzstāsies arī čellistu grupa Dagamba, informēja festivāla pārstāvji.

Čellists Valters Pūce grupu Dagamba izveidoja 2011. gadā kopā ar bērnības draugu, čellistu Antonu Trocjuku. Pēc pāris gadiem eksperimentējot ar dažādiem mūzikas stiliem un instrumentiem, viņi satika perkusionistu Hamidrezu Rahbaralam no Irānas un pianistu Daini Teni no Lietuvas. Savukārt 2016. gadā grupai pievienojās bundzinieks Artūrs Jermaks no Itālijas, padarot Dagambu par vienu no internacionālākajām pašmāju grupām.

Dagamba savā mūzikā apvieno klasiskās mūzikas skanējumu ar popmūziku, spēcīgām rokmūzikas notīm un krietnu devu pasaules mūzikas noskaņu. Šo gadu gaitā Dagamba ir ne tikai uzstājušies Latvijā, bet plaši koncertējuši arī ārzemēs – sākot no Eiropas valstīm līdz pat Turcijai un Kazahstānai.

Grupa ar katru savu studijas albumu, kuri kopumā ir pieci, ir bijusi nominēta kādā no Zelta mikrofona kategorijām, bet ar 2019. gadā izdoto albumu DAGAMBA feat Tchaikovsky saņēmuši Zelta mikrofona balvu kategorijā Labākais albuma dizains un Labākās instrumentālās mūzikas albums.

"Uzstāšanās Summer Sound festivālā Dagamba būs centrālais vasaras notikums. Tā kā šajā gadā apaļas dzimšanas dienas svin gan Ludvigs van Bēthovens, gan Pēteris Čaikovskis, tad arī mūsu programma ar populārākajiem darbiem būs veltījums viņiem. Kur vēl labāk svinēt dzimšanas dienu, ja ne festivālā jūras krastā saulrietā?" retoriski jautā grupas Dagamba dibinātājs Valters Pūce.

Katru nedēļu festivāls Summer Sound izvēlas izziņošanai vienu mākslinieku, kurš šajā gadā uzstāsies festivālā. Iepriekšējās nedēļās ir izziņots viens pēdējo gadu populārākajiem dīdžejiem pasaulē – franču dīdžejs Kungs, kurš popularitāti pasaulē ieguva ar dziesmu This Girl, Don’t You Know un I feel so bad. Festivālā uzstāsies arī DJ Regard, kurš ceļu uz pasaules slavu uzsāka sociālā tīkla platformā TikTok un kura lielākais hits Ride It jau ir sasniedzis 300 miljonu klausījumu Spotify. Galveno mākslinieku sarakstam ir arī pievienojies franču dīdžeju duets, superhita Katchi autori Ofenbach. Summer Sound uzstāsies arī leģendārā krievu rokgrupa Mumiy Troll un pašmāju grupas Musiqq, Jumprava, Pienvedēja piedzīvojumi un Astro’n’out, reperis Gacho, repa  grupa Singapūras Satīns un Kreisais krasts.

Biļetes uz festivālu Summer Sound var iegādāties: summersound.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja