Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Festivāls Zemlika papildina koncertu programmu

23. un 24. oktobrī Durbē gaidāmā mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla Zemlika koncertu programmu papildina vairāki mūziķi un to kolektīvi, informēja festiovāla pārstāvji.

Durbē viesosies Ēriks Šeno - piedzīvojumu kārs ģitārists, dziedātājs un komponists, kas par mājām šobrīd sauc Parīzi. Veiklā ģitārspēle līdzās krāšņajai un savdabīgajai balsij un lirikām, caur ko saklausām tradicionālo tautas mūziku, jauktu ar psihedēlisku popmūziku un pat kamermūziku – tā laika gaitā kļuvusi par Šeno atpazīstamības zīmi.

Džons Benss ir divdesmit gadus jauns un nupat, nupat plašākai publikai sevi pieteicis mākslinieks no Bristoles Anglijā. Dzīvelīga, nenotverama un šķietami bez iztēles robežām ir viņa daiļrade, kuras saknes iestiepjas gan no ģimenes mantotajā pamatīgajā klasiskās mūzikas pieredzē, gan dzimtās Bristoles elektroniskās mūzikas skatuvē. Balss, mājas apstākļos ierakstītas perkusijas, ierakstītā pārrakstīšana, graizīšana, līmēšana atkal kopā ir Džona Bensa radošā piegājiena pamatā.

Martas Asinis ir viena no šobrīd interesantākajām neatkarīgās deju mūzikas grupām. Tā dibināta 2009. gadā, bet līdz šim izdevusi jau piecus albumus. Kopš pagājušā gada septembra klausītājiem elektroniski ir pieejams Sestais albums.

Rīzs Čethems ir komponists, ģitārists un trompetists no Manhetenas ASV, kurš šobrīd mīt Parīzē. Daudzi viņam piedēvē rokmūzikas "DNS pārveidi", radot jaunu pilsētas mūziku, kurā sajaucas pagājušā gadsimta sešdesmito gadu minimālismam raksturīgi virstoņi ar grupas Ramones nerimstošo niknumu, avangarda teksturālā neviennozīmība ar pankroka elektriskās ģitāras belzieniem.

Festivālu Zemlika ar koncertu pagodinās arī Žoelle Nikolā jeb Verveine no Šveices. Tie, kam niķis runāt līdzībās, piesauc The Knife, Andželo Badalamenti vai Broadcast. Iespējams, sava daļa taisnības viņiem ir, jo Verveine darbus brīžiem gribas saukt par caur tehno filtrētu popmūziku.

Biļetes uz mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu Zemlika nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā Bezrindas.lv. To cena šobrīd ir 26 eiro. Tuvojoties festivālam, tās kļūs dārgākas. Biļešu skaits stingri ierobežots.

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad festivāla Zemlika norises vietas Durbē būs vairākas - Durbes kultūras nams, A. Kronvalda vēsturiskā skolas ēka, A. Kronvalda Durbes vidusskola, Durbes muzejs, Durbes luterāņu baznīca un citas. Vairāk informācijas: www.zemlika.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja