Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivāls Ziemas kamermūzika noslēgsies ar Kaspara Zemīša mūziku un Krista Kalniņa dzeju

Rīgas Doma 13. gs. Kapitula zālē sestdien, 24. februārī, pl. 18.00 norisināsies festivāla Ziemas kamermūzika noslēguma koncerts, kurā muzicēs Kaspars Zemītis, bet savu dzeju lasīs Krists Kalniņš, informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Šajā vakarā satiksies Kaspara Zemīša mūzika ģitārai solo un Krista Kalniņa agrāk rakstīti dzejoļi un dzejoļi no 2020. gadā iznākušā krājuma Niekkalbīša dzejoļu grāmatiņa. Līdztekus Kaspara Zemīša autormūzikai, ģitāras skaņās izskanēs arī Johana Sebastiana Baha un arīdzan latviešu klasiķa Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis. Abas radošās personības aicina tuvā sarunā par cilvēcību, dvēseles skaidrības meklējumiem un emocionālo līdzpārdzīvojumu. Dialogā iesaistīsies ne tikai mūzika un dzeja, bet domājams arī kāda abu personību atklāta saruna, ļaujot klausītājiem piedzīvot daudzslāņaini skaistu vakaru.

Festivāls Ziemas kamermūzika Rīgas Doma 13. gs. Kapitula zālē norisinās jau piekto reizi, šogad klausītājiem piedāvājot piecas daudzveidīgas un aizraujošas programmas. Dažas no tām klausāmas Radio Klasika programmā, bet Latvijas Radio raidījumā Post factum pēdējos raidījumos var uzklausīt arī mūzikas kritiķu vērtējumus. Šā gada festivālā muzicējuši Sinfonietta Rīga stīgu kvartets, Džezbaroka apvienība, Bach d`amour ansamblis (Ilze Grēvele Skaraine, Ieva Nīmane, Māra Botmane, Ilze Reine) un kopīgā koncertprogrammā Flautas dzimšana arī Latvijā atzītākās traversflautistes Kristīne Stumbure un Maija Kļaviņa, tenors Ansis Bētiņš, klavesīniste Gertrude Jerjomenko.

Biļetes - www.bilesuparadize.lv.

Vairāk - www.doms.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja