Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Festivāla Summertime – aicina Inese Galante trešajā dienā skan opermūzika un džezs

Sestdien, 12. augustā Dzintaru koncertzālē notika divi festivāla Summertime – aicina Inese Galante koncerti, kas pulcēja opermūzikas mīļotājus un džeza lietpratējus. Jau tradicionālajā Ineses Galantes autorkoncertā Viva amore līdz ar festivāla patronesi un mūzu uzstājās ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks, kurš spēlējis spožas lomas pasaules slavenākajos opernamos, un Latvijas Nacionālās operas un baleta solists Artjoms Safronovs, pie klavierēm – Daumants Liepiņš. Savukārt vakara koncertā Viva Italia publiku sajūsmināja itāļu džeza izpildītājs Rafaels Gvalaci.

Ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks, kuru parasti var redzēt uz Milānas La Scala un Ņujorkas Metropolitēna operu skatuvēm, sestdien Dzintaru koncertzālē izpildīja slavenu operu ārijas, kā arī kopā ar Inesi Galanti - Dona Žuana un Cerlinas duetu no Volfganga Amadeja Mocarta operas "Dons Žuans".LNOB solists, tenors Artjoms Safronovs koncertā līdz ar solo numuriem duetā ar Inesi Galanti izpildīja duetu no Džuzepes Verdi operas “Traviata”. Savukārt slavenā operdīva Inese Galante saviem uzticīgajiem klausītājiem izpildīja gan operu ārijas, gan slaveno Džulio Kačini skaņdarbu Ave, Maria. Koncerts Mazajā zālē noslēdzās ar “Dzīru dziesmu” no Dž. Verdi operas “Traviata”. Koncertmeistara ampluā māksliniekus pavadīja pianists Daumants Liepiņš. Koncertu bagātināja arī jaunās, talantīgās mūziķes - vijolniece Emīlija Bukša un pianiste Sandija Leja.

Ar jaunā talanta, četrpadsmitgadīgā ģitārista Matveja Triškina priekšnesumu tika atklāts sestdienas vakara koncerts “Viva Italia”, kura galvenā zvaigzne bija izcilais itāļu džeza izpildītājs Rafaels Gvalaci. Koncertā izskanēja viņa slavenākās kompozīcijas.

Festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” norisinājās līdz 13. augustam. 13. augustā koncertā “Jaunie un spožie” uzstājās saksofoniste Ilva Ešenvalde, LNOB soliste Inna Kločko un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Festivāls noslēdzās 13. augusta vakarā ar Ūtes Lemperes monoizrādi “Tikšanās ar Marlēnu”. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja