Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Jaunieši hakatonā rada videoklipu grupas Carnival Youth dziesmai

Liepājas, Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā norisinājās unikāls mūzikas un mākslas simbiozes hakatons, kura laikā audzēkņi jomas profesionāļu un skolotāju vadībā radīja pašmāju populārās grupas Carnival Youth dziesmas Es esmu bagāts videoklipu.

Hakatons jaunajā ēkā Alejas ielā pulcēja piecas audzēkņu komandas, kuras katru vadīja LMMDV skolotājs, uzraugot un palīdzot realizēt jauniešu idejas. Hakatona laikā ar savām zināšanām dalījās spilgti un atpazīstami jomas profesionāļi: modes māksliniece Una Pūpola, scenāriste un režisore Marta Elīna Martinsone, kinooperators Gints Bērziņš un fotogrāfe Iveta Gabaliņa.

“Tas, ko es piedzīvoju šo 24 stundu laikā ir ne tikai kolosāls ceļojums radošuma pasaulē, bet arī gandarījums, ka mums Latvijā ir tik brīnišķīgi, talantīgi un mērķtiecīgi jaunieši, spēcīgas individualitātes. Hakatons izaicināja ne tikai jauniešu gatavību darboties komandās, bet arī papildu tam trenēties jēgpilni izmantot pieejamos resursus (tai skaitā mentoru padomus), lai sasniegtu vēlamo rezultātu," noslēdzoties pasākumam, atklāj modes māksliniece Una Pūpola.

Hakatona uzdevums bija katrai komandai 24 stundu laikā izveidot videoklipa fragmentu Carnival Youth dziesmai Es esmu bagāts. Attiecīgi komandām tika iedalītas 44 sekundes un izlozēta dziesmas daļa, kura vizuāli jāatveido.

Dienas pirmajā daļā komandas kopā ar mentoriem izstrādāja savas idejas – izveidoja stāstu, stilistiku un zīmēja kadrējumu. Otrajā posmā tika plānota filmēšanas norise, zīmētas kostīmu un grima skices un sagatavoti nepieciešamie rekvizīti. Pēcpusdienā komandas sāka darbu pie filmēšanas, montāžas un pēcapstrādes, kas noritēja visas nakts garumā. LMMDV audzēkņiem tika nodrošināta atbilstoša tehnika idejas īstenošanai – kameras, datori un programmatūra.

Nākamajā rītā notika izveidoto videoklipu prezentācija un apbalvošana. Mentori komandu paveikto darbu vērtēja trīs kategorijās: ideja, izpildījums un montāža.

Jaunieši novērtēja iespēju izmēģināt spēkus audiovizuāla projekta veidošanā un jomas profesionāļu sniegtās zināšanas, taču atklāj, ka 24 stundu laikā kvalitatīvu videoklipu izstrādāt ir grūti. "Jāsaka godīgi, ka šī ir pirmā reize, kad piedalos šāda veida pasākumā. Ņemot vērā, ka ikdienā pats vadu pašpārvaldi, kur attīstām savas idejas, izaicinājums bija tajā, ka šī ideja jānoved līdz galaproduktam. Šis projekts noteikti lika paraudzīties uz lietām no cita skatpunkta un ieslēgt kritisko domāšanu – kā ar ierobežotiem līdzekļiem sasniegt maksimāli labu rezultātu. Šī projekta laikā izmēģināju arī aktiera profesiju, kas noteikti iedvesmoja," dalās Toms Samsons, 4.kursa audzēknis Populārās un džeza mūzikas nodaļā.

Savukārt mentorus pārsteidza jauniešu prasmes, augtā darbu kvalitāte un entuziasms darboties visu nakti.

Dziesmas videoklips pie skatītājiem nonāks marta vidū

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja