Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Noslēdzies pēdējais festivāls Summertime – aicina Inese Galante

Svētdien, 13. augustā Dzintaru koncertzālē notika divi festivāla Summertime – aicina Inese Galante koncerti, kas pulcēja klasiskās mūzikas un Brodvejas mūziklu cienītājus. Koncertā Jaunie un spožie bija iespējams dzirdēt konkursa Ineses Galantes talanti laureātus, savukārt festivāla Galā koncerta dīva bija vāciete Ute Lempere ar monoizrādi Tikšanās ar Marlēnu.

“Festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” septiņpadsmit vasaras bagātinājis Jūrmalas kultūras dzīvi, šo gadu gaitā piedāvājot augstvērtīgu pasaules mēroga mākslinieku sniegumu un ļaujot iemirdzēties jauniem talantiem. Arī šovasar esmu gandarīta, ka mums izdevās sajūsmināt festivāla draugus un cienītājus ar lieliskiem koncertiem un spēcīgām izrādēm. Tiksimies citos “Ineses Galantes fonda”  projektos, atbalstīsim visi kopā jaunos talantus, turpinot kopt Latvijas mūzikas lauku un ļaujot atraisīties spēcīgiem jaunajiem māksliniekiem,” teic festivāla mūza un patronese Inese Galante.

Dzintaru koncertzāles Mazās zāles koncertā “Jaunie un spožie” uzstājās trīs talantīgi jaunie mūziķi. Saksofoniste Ilva Ešenvalde 2022. gada konkursā  “Ineses Galantes talanti” ieguva otro vietu  kategorijā Pūšaminstrumentu spēle. Jau savā mūziķes karjeras sākumā viņa starptautisku novērtējumu – Parīzes festivālā Concour de Saxofone Parisien ieguva trešo vietu. Koncertā “Jaunie un spožie” Ilva kopā ar koncertmeistari Sanitu Glazenburgu atskaņoja Eižena Bocas skaņdarbu “Ekspromts un deja” un Takaši Jošimatsu “Izspūrušā putna sonāti”. Vijolnieks Andrejs Jegorovs konkursā “Ineses Galantes talanti” piedalījies vairākas reizes, 2018. gadā iegūstot pirmo vietu kategorijā “Stīgu instrumentu spēle”, šobrīd viņš spēlē Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, kā arī kamerorķestrī Davinspiro Camerata. Koncertā “Jaunie un spožie” A. Jegorovs atskaņoja Jāzepa Mediņa romanci n2 D mažorā, kā arī Morisa Ravēla rapsodiju “Čigāniete”. Inna Kločko talantu konkursa 2022. gada pirmās vietas ieguvēja, Latvijas Nacionālās operas un baleta viessoliste, turklāt guvusi nozīmīgus panākumus arī citviet - Starptautiskā vokālistu konkursa Città di Alcamo (Itālija) un Jāņa Zābera II Starptautiskā vokālistu konkursa laureāte. Koncertā I. Kločko izpildīja Leonoras āriju no Džuzepes Verdi operas “Likteņa vara”, Čo-Čo-Sanas āriju no Džakomo Pučīni operas “Madama Butterfly”, Antonīna Dvoržāka  “Dziesmu, ko man mācīja māte” un Frančesko Paolo Tosti slaveno neapoliešu dziesmu “Marechiare”.

Ar jauno talantu līdzdalību tika aizvadīts arī festivāla Galā koncerts -  izcilās Utes Lemperes izrāde “Tikšanās ar Marlēnu”, kas veltīta leģendārajai aktrisei Marlēnai Dītrihai. Koncerta sākumā uzstājās sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš, kas uz vibrafona izpildīja Marka Glentvorta skaņdarbu Blues for Gilbert, savukārt pēc pārtraukuma – jaunā pianiste Marija Virki ar Otorino Respidži skaņdarbu Valse Caressante. Ute Lempere Galā koncerta laikā pilnībā pārņēma publiku, izpildot virkni pazīstamu kompozīciju no Marlēnas Dītrihas repertuāra, vienlaikus atklājot neparasto aktrises dzīvesstāstu un idejas un vērtības, par kurām viņa iestājās laikā, kad pasauli plosīja viens karš pēc otra un sievietes vārdam bija krietni mazāks spēks.  Dziesmu sarakstā bija arī slavenā pretkara himna Where Have All the Flowers Gone, ko Dītriha izpildījusi visdažādāko publiku priekšā, un arī pati Ute Lempere iekļāvusi savā koncertu repertuārā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja