Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gada nogalē koncertzālē Hanzas perons ar īpašu Ziemassvētku programmu uzstāsies Tarja Turunena

Gada nogalē 19. decembrī koncertzālē Hanzas perons ar īpašu Ziemassvētku programmu Christmas Together uzstāsies viena no pazīstamākajiem Somijas soprāniem Tarja Turunena, informēja koncerta rīkotāji.

Tarja Turunena sākotnējo pasaules atpazīstamību guvusi kopā ar somu simfometāla grupu Nightwish, kuras līdzdibinātāja un redzamākais tēls, vēlāk pievērsusies solokarjerai, kura ietver gan simfoniskā roka albumus, gan arī klasiskās mūzikas ierakstus. Taču Tarja nebūtu viņa pati, ja arī labi zināmas kompozīcijas viņas izpildījumā skanētu tikpat ierasti, kā ir pierasts dzirdēt.

Simfometāla un hārdroka jomā Tarja ir viena no visspožākajām zvaigznēm un neapšaubāma Somijas pērle. Trīs oktāvu liriskā soprāna balss skolojusies Sibeliusa akadēmijā Kuopio un Karlsrūes Mūzikas augstskolā. Viņa ir ne tikai daudzpusīga soliste, bet arī komponiste un dziesmu autore.

Zīmīgi, ka jau Tarjas pirmais soloalbums Henkäys Ikuisuudesta (2006) ietver dažādas Ziemassvētku dziesmu versijas, un tas Somijā sasniedz dubulta platīna statusu. 

Pēc virknes simforoka albumu 2015. gadā klajā nāk disks Ave Maria – En Plein Air, kurā apkopotas pasaulē zināmākās lūgšanas Ave Maria 12 versijas.

Savukārt 2017.gadā iznāk albums From Spirits and Ghosts (Score for a Dark Christmas), kurā 11 klasiski Ziemassvētku korāļi ieguvuši tumšāku vokālo nokrāsu. MyGlobalMind kritiķis par to raksta: "Labākais svētku piedāvājums no mākslinieces ilgākā laika posmā, ja ne pat visos laikos. Tarja prot lieliski līdzsvarot spocīgo mūziku (izmantojot orķestra grandiozo skanējumu) ar viņai tik raksturīgo spēcīgo balsi, tādējādi sniedzot klausītājam gan siltumu, gan pārdzīvojuma tirpiņas."

Koncertā Hanzas peronā Tarjas Turunenas balsi papildinās tikai ģitāra, čells un taustiņi. Un lai tās būtu Feliz Navidad, War Is Over vai pat Ave Maria – tādas šo klasisko Ziemassvētku dziesmu versijas diez vai būs dzirdētas.

Biļetes Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja