Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Galerija Alma piedalās mākslas mesē NADA Miami 2022 ar divām Kristas un Reiņa Dzudzilo ekspozīcijām

Galerija Alma piedalās mākslas mesē NADA (Jauno mākslas dīleru alianse) Miami, Floridā ar divām Kristas un Reiņa Dzudzilo ekspozīcijām, informēja galerijas pārstāvji.

Ekspozīcija Tu mani padarīji par stiklu Ice Palace Studios dārzā sastāv no trim brīvi stāvošiem spoguļobjektiem. Novietojums objektiem izvēlēts tāds, lai tajos spoguļojas lēni kustīgas palmas. Ideja, ka spoguļi saglabā atmiņu uz sava ķermeņa, ir vadošā šajā instalācijā. Tā ir kā tagadnes atmiņa, kas kā trauslā fotogrāfijas virsma, saglabā gan citā, gan esošajā realitātē.

"Mana palma ir piemērs. Un pēkšņi es esmu uz balkona un milzīgās šūpojošās lapas ir manā acu priekšā, tās liecās, izliecās un viļņojas, ielaužoties maigajā gaisā, noķerot to uz savas miesas, pieskaroties saviem klavieru taustiņiem, tad tiecoties atkal atpakaļ, sajaucot un izdalot spīdošu ūdens zaļu, dzeltenu un baltu, " par ekspozīciju saka Elaine Scarry. 

Kristas Dzudzilo instalācija Skaidrība sastāv no diviem blakus stāvošiem video, kuros uz ceļiem nometusies sieviete mazgā kāpnes. Ikdienišķā darbība šajā darbā kļūst par rituālu, cilvēks kļuvis par pazemīgu kalpu ceļā uz skaidrību.

Savukārt divi mazi apaļi spoguļobjekti telpas stūros, atspoguļo video notiekošo. Tā ir daļa no Kristas & Reiņa Dzudzilo instalācijas Tu mani padarīji par stiklu, šādi dodot norādi, norādot ka abas Ice Palace Studios izstādītās daļas ir vienotas.

Kristas Dzudzilo ekspozīcijā es visu atceros izvietoti arī viņas zīmējumi es visu atceros. Katra zīmējuma nosaukumā ir apslēpts un atklāts viens skaņdarbs, kuru nebeidzami māksliniece klausījās, zīmējot konkrēto darbu.

Galerija Alma 2020. gadā ar izstādi A L M A M A T E R uzsāka sadarbību ar mākslinieku duo Dzudzilo & Dzudzilo. 2021. gadā grupas izstādē galerijā ALMA Padures muižā tika radīts objekts Tu mani padarīji par stiklu, kas patlaban ir apskatāms Ice Palace Studios dārzā, Miami, Floridā.

Galerija Alma dibināta 2005. gadā. Sākot ar 2017. rudeni, galerija atrodas stiklotā telpā, nelielā, eleganti transformētā padomju modernisma ēkā, kuras arhitektoniskais veidols sasaucas ar galerijā eksponētās mākslas estētiku, Tērbatas ielā 64. Pateicoties uz ielu vērstajām stikla sienām, skats uz ekspozīcijām ir atvērts pilsētas dzīvei visu diennakti. ALMA strādā kā radoša projektu telpa, kura sistemātiskā nekomerciālā darbā realizē augstvērtīgus mākslas notikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja