Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Grupa Ļeņingrad atgriežas vēl skaļāka un daudzskaitlīgāka

Piektdien, 12. augustā, Dzintaru koncertzālē uzstāsies Krievijas grupa Ļeņingrad ar klasisko hitu programmu. Leģendārām grupām ir grūti pazust no skatuves uz visiem laikiem un palikt tikai ļaužu gaišajās atmiņās. Sanktpēterburgas grupa Ļeņingrad ar līderi Sergeju Šnurovu jeb Šnuru priekšgalā slavena ar saviem tekstiem, kuros virspusēji klausītāji sadzirdēs tikai lamuvārdus, alkoholisma un noziedzības propagandu, taču patiesībā tajos ir ironija par liekulības pilnajiem sabiedrības standartiem un dzīšanos pēc naudas.

Savulaik krievu lamuvārdus tekstos plaši izmantoja un slavu izpelnījās grupa Sektor Gaza no Voroņežas, bet kopš solista Jurija «Hoja» Klinskiha nāves 2000. gadā tā vairs nepastāv. Izglābiet onkuli!

1997. gadā dibinātā apvienība Ļeņingrad it kā mantojusi Sektor Gaza vietu uz Krievijas populārās mūzikas skatuves, taču atšķirībā no Sektor Gaza, kas savā daiļradē plaši apskatīja vēsturi no Nemirstīgā Kaščeja līdz kolhozu laikiem un nereti tekstos bija visai prasta, Ļeņingrad, izņemot nosaukumu, ir izteikti mūsdienīga grupa. Sergeja Šnurova (38) skatījums uz pasauli vairs nav visai neizglītota pilsoņa postpadomju produkts, jo tajā nav ne kripatiņas nostalģijas par aizgājušo vai – tieši otrādi – sāpju par vakardienu. Tajā ir tas, kas mums tieši šajā brīdī ir nepieciešams («Gde že vi bļaģi, viručajte ģaģu!» – kur gan jūs esat, padauzas, nāciet izglābiet onkuli) vai ko šodien redzam acu priekšā un kas mums izteikti riebjas («Ti ņe takoj, kak vsje, ti rabotaješ v ofise» – tu neesi tāds kā visi, tu strādā birojā).

Profesionālais un plašais pavadītājsastāvs grupai Ļeņingrad nodrošina spēcīgu un dejošanai ļoti piemērotu skanējumu, kas līdera paustās idejas aiznes daudz tālāk, nekā tas notiktu ar viena dusmīga tikai ar ģitāru vien bruņota dzīves nogurdināta barda vēstījumu.

Līdere: Jūlija Kājas

Sergejs Šnurovs kopā ar Ļeņingrad un atsevišķi ir sarakstījis mūziku vairākām filmām, to vidū kulta krimiķim Bembis/Bumer, izstādījis savas gleznas, uzstājies kā solomākslinieks ar ģitāru – pēc viena tāda koncerta Sapņu fabrikā viņš savu vienīgo muzikālo pavadoni izšķaidīja pret zemi.

Pirms dažiem gadiem Sergejs Šnurovs bija Latvijā ar savu jauno grupu Rubļ, kas it kā norādīja, ka Ļeņingrad laiks ir beidzies. Pagājušogad, jautāts par grupas Ļeņingrad nākotni, tās dalībnieks taustiņinstrumentālists Iļja Rogačevskis intervijā pirms savas pamatgrupas Spitfire kārtējās vizītes Latvijā atbildēja, ka nekas nav zināms un viss atkarīgs no Sergeja Šnurova. Jo tieši tā arī ir, ka starptautiski pazīstamā krievu ska grupa Spitfire veido Šnurova pavadītājsastāvu, un pagājušajā nedēļas nogalē daļa no mūziķiem bija Latvijā un spēlēja festivālā Laba daba ar grupu St. Petersburg Ska-Jazz Review. Tā sastāvā galvenā vokāliste ir slaida auguma džeza dziedātāja Jūlija Kogana ar iesauku Jūlija Kājas (Juļa-Nogi), kura arī dzied grupā Ļeņingrad, un jaunākajās dziesmās pat viņa – un nevis Sergejs Šnurovs – esot līdervokāliste. Atkalapvienošanās turneju Ļeņingrad nosaukusi par Classics, un tajā, protams, vēl bez jaunajām dziesmām skanēs vecie hiti. Kādreiz Ļeņingrad uz skatuves bija vesels orķestris, tagad tas jau izaudzis līdz 20 dalībniekiem un tāpēc būs vēl skaļāks.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu servisa tīklā, tās maksā Ls 10–80.

Ļeņingrad Dzintaru koncertzālē 12. VIII plkst. 19.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja