Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Hakni briljantiem kaisīts ceļš. Iznāk grupas The Rolling Stones jaunais albums

Piektdien, 20. oktobrī, ierakstu kompānijas Polydor paspārnē iznāks britu rokgrupas The Rolling Stones divdesmit sestais studijas albums Hackney Diamonds – leģendārās apvienības pirmais jaunā oriģinālmateriāla ieraksts pēdējos astoņpadsmit gados

Grupas iepriekšējais jaunā materiāla albums A Bigger Bang tika izdots 2005. gadā, savukārt 2016. gadā The Rolling Stones laida klajā blūza dziesmu kaverversiju izlasi Blue & Lonesome.

Albumā Hackney Diamonds ir divpadsmit dziesmu, vienpadsmit no tām ir sacerējuši Miks Džegers un Kīts Ričardss. Trijos skaņdarbos viņu līdzautors ir albuma producents Endrū Vots. Albuma noslēdzošā skaņdarba Rolling Stone Blues autors ir blūzmenis Madijs Voterss.

Hackney Diamonds ir grupas pirmais ieraksts, kas dienasgaismu ieraudzīs pēc bundzinieka Čārlija Votsa nāves 80 gadu vecumā 2021. gadā. Albumā ir divas 2019. gadā ieskaņotās dziesmas – Mess It Up un Live by the Sword –, kurās var dzirdēt Čārlija Votsa spēli. Kompozīcijas Live by the Sword ierakstā ir piedalījies arī bijušais grupas dalībnieks Bils Vaimens – tādējādi šajā dziesmā atkal ir apvienojusies The Rolling Stones oriģinālā ritma sekcija. Pārējās albuma dziesmās bungas spēlē Stīvs Džordans, kurš 2022. gadā piedalījās grupas 60 gadu jubilejas turnejā.

Septembrī Londonā notikušajā albuma prezentācijā Kīts Ričardss teica, ka pēc Čārlija Votsa nāves The Rolling Stones darbībā "viss ir citādi": "Viņš ir apvienības ceturtais dalībnieks. Mums viņa pietrūkst." Tieši Čārlijs Votss ieteicis saviem grupas biedriem Stīvu Džordanu, un Kīts Ričardss piebilda, ka "turpināt bez Čārlija svētības būtu daudz grūtāk". Vienu no jaunā albuma dziesmām – Tell Me Straight – dzied Kīts Ričardss, kurš neslēpj, ka nezina, par ko tā īsti ir: "Taču tā ir laba dziesma, jo Miks to ir mēģinājis nozagt!"

Albumā Hackney Diamonds ir divpadsmit dziesmu. Vienpadsmit no tām ir sacerējuši Miks Džegers un Kīts Ričardss

Kopumā albumam Hackney Diamonds tika ierakstītas 23 dziesmas. Varenajā kompozīcijā Sweet Sound of Heaven grupai ir pievienojusies Lēdija Gāga un Stīvijs Vonders. Albuma viesmākslinieku vidū ir arī Eltons Džons un Pols Makartnijs.

Koncertos The Rolling Stones vitalitāte balstās vecajā, klasiskajā repertuārā, taču būtu maldīgi uzskatīt, ka Hackney Diamonds varētu būt The Rolling Stones pēdējais studijas darbs. Miks Džegers ir minējis, ka jau ir ierakstīta arī nākamā albuma lielākā daļa.

Komentējot astoņpadsmit gadu pauzi starp oriģinālmateriāla albumu A Bigger Bang un Hackney Diamonds izdošanu, Miks Džegers sacīja: "Varbūt esam bijuši mazliet slinki. Pēkšņi mēs sev pateicām: ir jānosaka termiņš! Viss tika izdarīts ātri. Gaisā virmoja daudz ideju, mēs tās apkopojām īsi pirms pagājušā gada Ziemassvētkiem, un jau līdz Valentīndienai albums bija ierakstīts un samiksēts." Pašlaik Mikam Džegeram ir 80 gadu, Kītam Ričardsam – 79, Ronijam Vudam – 76 gadi.

Ko nozīmē jaunā albuma nosaukums? Hakni ir rajons Londonas austrumos, un vietējā žargonā par "Hakni briljantiem" tiek dēvētas logu stiklu lauskas, kas pārklāj nozieguma vietu pēc laupīšanas.

Informācija: rollingstones.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja