Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hanzas peronā uzstāsies Etiopijas džeza leģenda Hailu Mergia

Etiopijas džeza leģenda, instrumentālists, akordeonists ar vairāk kā 60 gadu pieredzi uz skatuves Hailu Mergia kopā ar savu trio uzstāsies Hanzas Peronā 9. jūlija vakarā. Mākslinieka līdz šim vienīgais koncerts Latvijā, ko iespēja dzirdēt dzīvajā izpildījumā.

Viņa mūziku ir atzinīgi novērtējusi starptautiskā prese, tostarp New York Times, BBC un Pitchfork, kas Hailu Mergia mūziku raksturojuši kā "triumfējošu tagadnē". Savu karjeru Mergia sāka sešdesmitajos Adisabebā, bija pieprasīts un atzīts septiņdesmito deju grupu zelta laikos. Un deviņdesmitajos viņš emigrēja uz Ameriku, kur bija, iespējams, talantīgākais taksometru vadītājs. Taustiņinstrumentus viņš spēlēja un komponēja automašīnā, gaidot lidostā savus pasažierus. 

Un nu Hailu Mergia ir atkārtoti izdevis savu klasiku, kas pievērš uzmanību viņa talanta nozīmei Etiopijas mūzikas vēsturē. Viņš ir atgriezies uz skatuves un spēlē gan lielām, gan mazākām auditorijām.

Mergia ir saglabājis savu aktualitāti visus šos gadus, mainot savu skanējumu līdzi laikam. 

Viņš skanējumu mainību raksturo pozitīvi un savus nākotnes plānos pagaidām vēl tur noslēpumā: 

"Es ticu, ka skanējums mainās. Klausītājiem ir labi, ja viņi dzird ko citu katru reizi, kad klausās manī. Varbūt nākamajā albumā es darīšu kaut ko pilnīgi citu."

Hanzas perons ielūdz uz vasaras koncertiem, kuros mākslinieki no zināmām ārzemju grupām, uzstāsies ar saviem solo projektiem, būs arī trio un neparasti mūziķu apvienību sastāvi. Tā būs vienreizēja iespēja dzirdēt koncertos jaunu mūziku, kuru vērts iepazīt, dzīvajā izpildījumā Latvijā.
 

Jau 14. jūnijā Rīgā ar savu solo koncertu Hanzas peronā būs viena no nozīmīgākajām figūrām Islandes mūzikā un elektronisko skaņu ainavu veidošanā 21. gs. Pēc gadiem ilgas dalības dažādās grupās un mūzikas apvienībās,"müm"dibinātājs Orvars Smarasons (Örvar Smárason).Tas nebūs tikai koncerts, bet gan īsts mākslas darbs. Jo Orvars ir mākslinieks un ne vien ir atpazīstams mūziķis, bet ir arī atpazīstams un rakstnieks un dzejnieks, kā arī aizraujas ar vairākām vizuālās mākslas tehnikām.

Biļetes: Biļešu paradīzē

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja