Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Hiphopa mākslinieks Kurts izziņo koncerttūri Laikā

Šoruden pēc daudzu gadu pārtraukuma pie klausītājiem visā Latvijā ar koncerttūri dosies viens no pašmāju hiphopa mūzikas celmlaužiem – Kurts. Koncerttūres Laikā ietvaros septembrī un oktobrī plānoti četri Kurta koncerti lielākajās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Valmierā, Liepājā un Rīgā.

Koncertprogramma ar zīmīgu nosaukumu Laikā ir muzikāls ceļojums Kurta daiļradē no hiphopa mūzikas aizsākumiem Latvijā 2000. gadu sākumā līdz mūsdienām. Koncertos izskanēs gan leģendārās repa apvienības S’T’A dziesmas un skaņdarbi no Kurta pirmā soloalbuma Pilsētas leģendas, gan Kurta jaunākā albuma Laikā, kas šogad saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons kategorijā Hip hop mūzikas albums un tika atzīts par aizvadītā gada labāko hiphopa ierakstu.

"Šī vasara hiphopa mūzikas jomā bijusi pasākumiem, koncertiem un emocijām piesātināta, un ļoti gribas, lai hiphopa uzvaras gājiens, skanot dažādās koncertvietās visā Latvijā, turpinātos arī rudenī. Savus klausītājus solokoncertā neesmu saticis jau labu laiku, tāpēc ar nepacietību gaidu atkalredzēšanos. Koncertprogramma Laikā būs kontrastiem bagāta gan tajā iekļauto dziesmu satura, gan muzikālā skanējuma un arī viesmākslinieku ziņā – gluži tāpat kā visa mana daiļrade, kas nu jau iestiepusies divos gadu desmitos," par koncerttūri stāsta Kurts.

Kurta koncerti izskanēs 2. septembrī Melno Cepurīšu Balerijā Jelgavā, 9. septembrī Multiklubā Valmierā, 17. septembrī klubā Cukurfabrik Liepājā un 8. oktobrī klubā One, One Rīgā. Biļetes uz koncertiem būs pieejamas pasākumu norises vietās, kā arī iepriekšpārdošanā. 

Kurts ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas žanra pionieriem līdzās tādiem zināmiem pašmāju repa vecmeistariem kā Ozols, Gustavo u. c. Kurts plašāku atpazīstamību guva 2000. gadu sākumā ar grupu S’T’A, kura mūzikas tirgu satricināja ar dziesmām Labais puika, Manas pilsētas skati u. c. 2006. gadā iznāca Kurta soloalbums Pilsētas leģendas, kas tapa sadarbībā ar DJ Krii. 2007. gadā Kurts izveidoja starptautisku hiphopa mūziķu apvienību SEKKTA. Hiphopa mūzikas fanu sirdis Kurts iekarojis gan ar tehnisko izpildījumu, gan jēgpilnajiem vēstījumiem, kas caurauž viņa dziesmas. 2021. gada rudenī iznāca fanu ilgi gaidītais Kurta otrais soloalbums Laikā, kurā iekļautas 12 Kurta dziesmas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja