Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ikšķiles Operetes festivāls pārcelts uz nākamo gadu

Ikšķiles brīvdabas estrādes renovācijas darbu dēļ šogad plānotais Operetes festivāls pārcelts uz 2017. gada 15. jūliju, kad visi operetes mīļotāji tiks laipni gaidīti atjaunotajā un labiekārtotajā estrādē, informē Latvijas Operetes fonda sabiedrisko attiecību speciāliste Līna Kaļķe.

Ikšķilē pēc sagatavošanās perioda, kura laikā sakārtota nepieciešamā dokumentācija, sākušies vērienīgi būvdarbi, tostarp Ikšķiles brīvdabas estrādes sakārtošana. Līdz ar to plānoto pasākumu norise tiek pārcelta uz citu vietu pilsētā vai arī tie atlikti uz nākamo gadu. "Sagaidot Ikšķiles estrādes 35 gadu jubileju, sākta tās renovācijas pirmā kārta, kuras laikā jāuzstāda jauni, ērti skatītāju soli, ejas jāizklāj ar bruģi un jāizbūvē apgaismojums. Šajos darbos plānots ieguldīt vairāk kā 200 tūkstošus eiro," norāda Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

"Priecājos par Ikšķiles novada domes vērienīgo pieeju infrastruktūras sakārtošanā. Kaut arī šogad iecerētais krāšņais Operetes festivāls jāpārceļ uz nākošo gadu, operetes cienītājiem nākamvasar noteikti sagādāsim jaunus muzikālus pārsteigumus jau labiekārtotā estrādē. Tostarp, ļoti ceru, ka izdosies uz festivālu atvest arī kādu ārzemju operešu zvaigzni," norāda Agija Ozoliņa-Kozlovska, Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja.

Fonds aicina sekot līdzi informācijai un apmeklēt gaidāmās operešu izrādes rudenī. Šobrīd Biļešu Paradīze kasēs un internetā nopērkamas biļetes uz operešu izrādēm oktobrī, novembrī un decembrī Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Skatītājus gaida tikšanās ar solistiem Sonoru Vaici, Antu Jankovsku (Itālija), Ilonu Bageli, Nauri Indzeri, Nauri Puntuli, Marlēnu Keini, Emīlu Kivlenieku un citiem Paula Abrahama operetē Balle Savojā un Franča Lehāra operetē Jautrā atraitne.

Vairāk informācijas:www.operetesfonds.lv.

Top komentāri

asre
a
No šitās haltūrkompānijas nebūs pa ļaunu atpūsties kādu gadiņu, vēlams divus. Opereti ir jāiestudē rūpīgi un godprātīgi, nevis pavirši un pa roku galam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja