Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Imants Daksis un videomāksliniece Mersedes(e) Margoit uzstāsies kinoteātrī K.Suns

Kinoteātrī K.Suns 7. decembrī plkst. 20.00 notiks ekstravagantā dziesminieka Imanta Dakša un video mākslinieces Mersedes(e) Margoit koncerts un video stāsts Beidzot laimīgās haizivis, informēja mūziķa pārstāvji.

Pasākumā Beidzot laimīgās haizivis Imanta Dakša koncerta programmu veidos dziesmas par mīlestības meklēšanas ceļu, ko asociatīvi papildinās Mersedes(e) Margoit veidoti psihedēliski videostāsti.

Mūziķa dziesmām ir raksturīgas tēlainas lirikas, kas viegli raisa vizuālas asociācijas un rosina fantāziju. Vizuālā attēla manipulācijas sasauksies ar Imantam Daksim raksturīgo spēles manieri – dziesmas dekonstrukciju visnegaidītākajā brīdī, spēlēšanos ar intensitāti, tempu, dziļu intimitāti un ārkārtēju ekspresiju. Pasākuma vizuālajā daļā tiks integrētas arī mūziķa radītās fotokolāžas.

Imants Daksis par gaidāmo pasākumu: "Informācijas pārblīvētības laikmetā, kurā indivīds reizē ir gan plēsējs, gan upuris, pasākumam ir izvēlēti divi vadošie tēli – haizivs un televizors.

Metaforiskā haizivs caur neskaitāmiem upuriem meklē mīlestību, ko galu galā atrod personificētā okeānā. Savukārt televizors, pildīdams bezgalīgas informācijas raidītāja aukstasinīgo funkciju, patiesībā meklē atbrīvošanos, lai beidzot piedzīvotu iespēju pašam pieredzēt pasauli.

Abu tēlu sastapšanās notiks uz kinoteātra skatuves, kur mūziķis iemiesos neremdināmo plēsēju haizivi, bet lielais ekrāns – televizoru, kurš, pārvarējis bezpersoniskas informācijas plūsmu, sācis raidīt savu brīnišķo un neatkārtojamo dzīves sajūtu, kas var būt veclaicīgi silta un biedējoši futūristiska vienlaikus."

Jaunā fotogrāfe, videomāksliniece un eksperimentālā kino veidotāja Mersedese Margoite jeb Mersedes(e) Margoit darbojas Baltic Analog Lab mākslinieku kolektīvā, un autores 16 mm eksperimentālā īsfilma Silvas Metode šogad piedzīvoja pirmizrādi Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā. Savos darbos izmanto solarizācijas tehnikas paņēmienus, strādā ar analogo kinolenti, kā arī ar digitāliem materiāliem. 10 gadus pavadījusi Londonā, kur ieguvusi bakalaura grādu laikmetīgajā fotogrāfijā, bet pēdējos trīs gadus dzīvo un darbojas Rīgā.

Imants Daksis pazīstams kā neparasts dziesminieks ar ekspresīvu uzstāšanās manieri, kura sacerēto dziesmu skaits mērāms vairākos simtos. Ir bijis vairāku muzikālo projektu dalībnieks, bet pārsvarā uzstājas kā solomākslinieks. Mūziķa dziesmu skanējums variē starp folku, post-punk, psihedēlisko roku un romantiskām balādēm.

Biļetes iepriekšpārdošanā: fienta.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja