Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izdota ģitārista Matīsa Čudara trio skaņuplate Take Your Time

Latvijas džeza mūzikas izdevniecības Jersika Records paspārnē izdota ģitārista un komponista Matīsa Čudara trio plate Take Your Time – trio bez Matīsa piedalās arī kontrabasists Edvīns Ozols un bundzinieks Ivars Arutjunjans, informēja mūzikas izdevniecībā.

Pēdējo gadu laikā, Matīsa Čudara Trio mūziķiem savstarpēja saspēlēšanās ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu — rituālu, kas puišiem kalpo kā enerģijas un spēka avots, garīgās izaugsmes ceļvedis, mentālās veselības līdzsvarotājs, un, protams, tilts starp katra personīgo pasauli un plašāku sabiedrību.

Katrs no viņiem būdams izcils un starptautiski atzīts savā jomā, mākslinieki viens otru gan atbalsta, gan izaicina, tā viņu mūzikā strāvo spēcīgi pamati, kā arī nerimstoša tieksme pēc izaugsmes un attīstības.

Lai arī katrs mūziķis ir strādājis visdažādākajās muzikālajās stilistikās - sākot no pop un rokmūzikas, līdz pagrīdes metālam un avangarda improvizācijai, Matīsa Čudara trio mūzika galvenokārt sakņojas organiskā džeza, blūza un kantrī sakausējumā. Viņu mūziku caurstrāvo latvisks melodiskums, mīlestība pret neizmērojami plašajām afrikāņu un indiešu ritmu pasaulēm, kā arī Matīsa darbība klasiskajā mūzikā, tostarp šogad iegūtais maģistra grāds kompozīcijā Jeila Universitātē (Yale University), sniedz trio mūzikai strukturētību, kura bieži sniedzas ārpus džeza mūzikas ierastajiem rāmjiem.

"Albums Take Your Time ir ieskats ansambļa muzicēšanas procesā, kurā apkopotie skaņdarbi un daudzu gadu laikā izlolotās melodijas, sniedz klausītājam estētisku baudījumu un emocionālu komfortu, ved pastaigā, reizēm vieglā skrējienā, cauri dažādām, neparasti iekārtotām istabām, un brīžam nemanāmi uzdod pa kādai grūtāk atminamai mīklai,” stāsta Matīss Čudars.

Jaunajā platē klausāmi deviņi skaņdarbi, kas ierakstīti 2022. gada jūlijā TRU Studio Rīgā skaņu režisora Kriša Veismaņa vadībā. Skaņu plates vāka dizainā izmantotas fotogrāfu Jāņa Deinata un Oskara Upenieka fotogrāfijas, bet dizainu veidojuši brāļi Edgars un Mareks Ameriki.

Jauno skaņu plati var iegādāties visos mūzikas veikalos kā arī izdevniecības Jersika Records mājaslapā vai Bandcamp platformā. Albums noklausāms arī populārākajās straumēšanas vietnēs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja