Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izskanot Zvaigznes dienas koncertam, sāksies Doma ērģeļu profilakse

Ar krāsainu koncertu Zvaigznes dienā - piektdien, 6. janvārī, plkst. 19.00 Rīgas Doms noslēdz Ziemassvētku koncertu ciklu. Tajā muzicēs soprāns Inga Šļubovska, čelliste Inga Ozola, ērģelniece Ilze Reine un Rīgas Doma ansamblis Lauras Elizabetes Godiņas vadībā.

Koncertā izskanēs Ziemassvētku dziesmas, Volfganga Amadeja Mocarta un Johana Sebastiana Baha mūzika, kā arī Jāņa Ivanova un Alfrēda Kalniņa skaņdarbi ērģelēm un čellam. 

Savukārt Rīgas Doma unikālās Walcker ērģeles dosies pelnītā atpūtā – nākamos divus mēnešus tām paredzēta ikgadējā profilaktiskā apkope. Lai arī vakara koncerti šai laikā nenotiks (ar izņēmumu 20. janvāra Barikāžu piemiņas atceres koncertu), katru sestdienu plkst. 12.00 un svētdienās plkst. 15.00 visi aicināti uz 20 minūšu garajiem Piccolo ērģeļmūzikas koncertiem.

Laikā, kad Latvijas baznīcās tradicionāli ir vēsi, Rīgas Doma ērģeļmeistari veic nepieciešamos darbus, lai sagatavotu ikdienā daudz lietotās ērģeles nākamajai aktīvajai sezonai.

Februārī un martā koncerti pārceļas uz siltāko Rīgas Doma 13. gadsimta Kapitula zāli, kur izskanēs četru koncertu koncertcikls Ziemas kamermūzika. Savukārt visai ukraiņu tautai traģiskajā datumā – 24. februārī – Rīgas Doms vērs durvis Aizlūgšanai Ukrainai. Visas dienas garumā no plkst. 12.00 katras stundas iesākumā aizlūgumi latviešu un ukraiņu valodās ar nelielu ērģeļmūzikas ievadu, bet dienas noslēgumā plkst. 18.00 ekumēnisks un muzikāls Aizlūgums Ukrainai ar vadošo kristīgo konfesiju garīdzniecības dalību tajā, kā arī piedalīties piekrituši – Latvijas Radio koris un Sigvards Kļava, ukraiņu bandūriste Darja Leleko (Ukraina), saksofonists Aigars Raumanis, ērģelnieks Aigars Reinis u.c. 

Biļetes uz koncertiem  pieejamas www.bilesuparadize.lv un Rīgas Doma kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja