Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Izstādē Pacieties uzstāsies mūzikas mākslinieks Oskars Herliņš

15. martā plkst. 18 izstāžu zālē Arsenāls izstādes Pacieties ietvaros notiks laikmetīgs muzikāls priekšnesums Intravertās skaņu ainavas, kurā savas kompozīcijas atskaņos mūziķis, komponists Oskars Herliņš un vizuālas vīzijas radīs vīdžejs zilums (Linda Konone). Šis vakars muzeja kultūras un izklaides programmas _Ars Rezumē _ietvaros aizvadīs pēdējo apskates nedēļu Sarmītes Māliņas un Kristapa Kalna izstādei Pacieties.

Abu mākslinieku izstāde atspoguļo laikmetīgās mākslas sūtību – komentēt un apcerēt sevi un savu laiku, dalīties ar personīgo, saskatot to globālajā. Eksponētie mākslas objekti veido vienotu konceptuālu un estētisku notikumu – dzīvo bilžu kompilāciju -, par kuras emocionālu tulkošanu un secīgumu rūpējas katrs skatītājs.20. un 21. gadsimts piedāvāja plašu lauku eksperimentiem un novitātēm skaņu pasaulē, un tas veicināja dažādu žanru veidošanos un diferencēšanos. Elektroniskās mūzikas attīstība gāja roku rokā ar zinātnes progresu, kas pirmās iespējas piedāvāja jau 20. gadsimta sākumā, kā piemēru minot agrīno šī mūzikas stila instrumentu teremīnu. Mūsdienu elektroniskās mūzikas radīšanā un atskaņošanā nozīmīgu vietu ieņem dators, ar ko iespējams gan manipulēt ar atsevišķu skaņu ierakstiem un sintezēt jaunas kompozīcijas, izmantojot montāžas principu, gan veidot algoritmiskas mūzikas kompozīcijas un ģenerēt dažādas skaņas. Ambientā mūzika kā elektroniskās mūzikas žanrs operē ar skaņas niansēm – šeit skaņa kļūst par centrālo elementu ar savu pašvērtību.Mūsdienu akadēmiskās, elektroniskās un eksperimentālās mūzikas mākslinieks un komponists Oskars Herliņš šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Savas mūziķa gaitas viņš sācis jau 1990. gadu sākumā, kad ar datora palīdzību tika radīti pirmie elektroniskās mūzikas skaņdarbi. 1990. gadu beigās Oskars sācis apgūt ģitāras un trompetes spēli, darbojies pūtēju orķestru, koru, roka un džeza ansambļu sastāvā. Kā komponists Oskars Herliņš ir guvis godalgotas vietas vairākos kompozīciju konkursos (Jaunās mūzikas festivāli Arēna 2009 un Arēna 2011, VIII Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi 2008 un Esbjergas Mūzikas un mūzikas komunikācijas akadēmijas Dānijā organizētais konkurss Elektrochock 2009).

Ars Rezumē pasākumā Oskars atskaņos meditatīvas ambientās mūzikas kompozīcijas, aicinot klausītāju iedziļināties mākslas un individuālo pārdzīvojumu pasaulē, rosinot uz pašapceri, kuras valgos ikvienu arīdzan ieved Sarmītes Māliņas un Kristapa Kalna māksla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja