Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izziņo devīto festivālu Zemlika

Devītais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls Zemlika Durbē šogad notiks 18. un 19. oktobrī, informēja festivāla rīkotāji.

Nemainīgi – arī šogad festivālā būs pārstāvētas vairākas no mākslām – mūzika, teātris, vizuālā māksla un kino. Bērniem un jauniešiem, kā arī citiem interesentiem būs iespēja piedalīties mūzikas meistardarbnīcā. Notiks arī par tradīciju kļuvušais zemnieku, amatnieku un godprātīgu un videi draudzīgu pārstrādātāju ražojumu tirgus.

Festivāla Zemlika norises vietas Durbē būs vairākas un jau ierastās – Durbes kultūras nams, A. Kronvalda vēsturiskā skolas ēka, A. Kronvalda Durbes vidusskola, Durbes muzejs, Durbes luterāņu baznīca, kā arī bijušo veikala un noliktavu telpas, festivāla bārs Akacis un citas. Festivāla galveno sadaļu – mūziku, iemiesos 17 dažādu mūziķu un kolektīvu koncerti divu dienu laikā. No ģitārmūzikas līdz mūsdienu akadēmiskajai mūzikai, no tautas jeb folk mūzikas līdz elektroniskajai deju mūzikai.

Biļetes uz festivālu Zemlika jau šobrīd ir nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv. Dienas laikā kopš tirdzniecības sākuma lētākās ir izpārdotas, to cena šobrīd – EUR 26. Festivālam tuvojoties, biļešu cena pieaugs. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

Arī līdzšinējie mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāli Zemlika Durbē notikuši oktobra mēneša nogalēs. Festivālos iepriekš uzstājušies vairāki atpazīstami ārvalstu un vietējie mūziķi un kolektīvi – Nilss Frāms (Nils Frahm) no Vācijas, Jairs Elazars Glotmans no Izraēlas, Horse Lords, Lichens, Karla Bozulika un Olga Bella no ASV, The Necks no Austrālijas, Larsen no Itālijas, Gregs Hainzs (Greg Haines), Blanck Mass un Guapo, Lone Taxidermist no Lielbritānijas, Sun Glitters no Luksemburgas, Aluk Todolo un High Wolf no Francijas, Lust For Youth no Dānijas, Lukrēcija Dalta (Lucrecia Dalt) no Kolumbijas, Džesika Mosa (Jessica Moss), Jerusalem In My Heart, Greiems van Pelts (Graham Van Pelt) no Kanādas, Hatis Noit no Japānas, VAK Latvija, Iļģi, Tesa, Kaspars un Jēkabs Dimiteri, Zāle, Mielavs un Pārcēlāji, kā arī daudzi citi. Notikušas arī vairākas bezmaksas muzikālas un mākslas meistardarbnīcas bērniem un jauniešiem, publiskas diskusijas, jau pieminētais tirgus, teātra izrādes, filmu seansi un vairākas citas aktivitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja