Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jamie xx festivālā Positivus. Diskotēkas jauda

Positivus jau pabijušās grupas The xx parādes diriģents Jamie xx uzstāsies ar soloprogrammu.

Ar alfabētu noslēdzošās daļas burtu X parasti tiek apzīmēts nezināmais matemātikas vienādojumos, kuru ir jāprot atrast, trenējot savu atjautību. Tāpēc, pārņemot šī noslēpumainības plīvura apvītā burta ierasto lomu, arī par visādiem misteriem Iks vai X paaudzi dzirdēts visai bieži, un pat liktenīgā X stunda tiek piesaukta, domājot par nepieredzēto un biedējošo. Jamie xx jeb Džeimss Tomass Smits britu indīroka grupas The xx koncertos vienmēr bijis noslēpies kaut kur aizmugurē aiz basģitārista Olivera Sima un ģitāristes Romijas Medlijas-Kroftas, kuru vokālu skaistais duets aizvadītajā desmitgadē kļuvis bezmaz vai par tikpat neapstrīdamu vērtību kā šogad arī Rīgā gaidāmie Brendans Perijs un Liza Džerarda no Dead Can Dance.

Džeimsa pārziņā Latvijā pāris reižu ar brīnišķīgiem koncertiem (pirmais bija Positivus, otrais Siguldā) pabijušajā grupā bija mūzikas producēšana, ritms un elektroniskās skaņas. Pirmo reizi pseidonīmu Jamie xx viņš izmantoja, publicējot grupas debijas albumu 2009. gadā, pievienodams arī dažus savus solo elektroniskos darbus. Turpmāk viņš arvien vairāk pievērsies dažādu mūziķu (Florence + The Machine, Radiohead, Adele u. c.) ierakstu remiksēšanai un izdevis savu mūziku, kurā dzirdamie elektronisko skaņu virpuļi lieliski atbilst mūsdienu deju mūzikas prasībām un pat iedvesmojuši daudzus citus māksliniekus visā pasaulē, kuri cenšas viņu kopēt. Savos skaņdarbos vajadzības gadījumā Džeimijs pieaicina dažādus vokālistus – hitā Loud Places no Grammy balvu saņēmušā debijas soloalbuma In Colours dzirdama The xx solistes Romijas burvīgā balss.

Pirms dažiem gadiem festivālā Opener Polijā Jamie xx uzstājās ar dīdžeja setu, kas bija lieliska ballīte, kurā skanēja gan remiksi, gan oriģinālmūzika. Ar saviem soloalbumiem viņš jau ir izpelnījies lielāku pieprasījumu nekā ar grupu. Tomēr viens aiz aparatūras grēdas (lai kas tajā grēdā būtu sasprausts) tālumā noslēpies cilvēks – tā parasti vairāk ir diskotēka, kurā svarīgāka ir skaņas kvalitāte un jauda, gaismu spēles un tev līdzās dejojošie cilvēki, nevis tas, kas notiek uz skatuves, jo tikpat labi tur var būt kāds ne mazāk talantīgs, bet ārpus Latvijas mazpazīstams dīdžejs, kurš lieliski miksē plates ar The xx un citiem brīnišķīgiem remiksiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja