Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Jaunajā Vilnī uzvarējis Džeidens Felders no ASV; Liene Candy ieguvusi astoto vietu

10.starptautiskā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis 2011 pirmo vietu ieguvis dziedātājs no ASV - Džeidens Felders, savukārt dalībniece no Latvijas Liene Candy trīs dienu kopvērtējumā ieguvusi astoto vietu.

Felders trīs dienu laikā ieguvis vislielāko punktu skaitu - 341 punkts, bet otro un trešo vietu ar viena punkta starpību dala - dalībniece no Ukrainas - Maša Sobko un grupa "N.A.O.M.I." no Krievijas. Savukārt Liene Candy ar 328 punktiem ierindojusies astotajā vietā.

Šogad starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2011" piedalījās 16 dalībnieki, kas pārstāv 14 valstis.

Pirmajā konkursa dienā, kad mūziķiem bija jāizpilda kāds pasaules hits, par labāko arī tika atzīts Džeidens Filders no ASV, bet otrajā konkursa dienā, kad mūziķi sacentās, izpildot savas valsts hitu, pirmo vietu izcīnīja dziedātājs Ēriks no Armēnijas.

Latvijas pārstāve Liene Candy konkursa pirmajā dienā ar dziedātāju Džennu Hofu no Togo dalīja trešo un ceturto vietu, bet, izpildot savas valsts hitu, Liene Candy dalīja desmito un 11.vietu ar Baltkrievijas dziedātāju Juzari.

Jau ziņots, ka kopējais naudas balvu fonds ir 100 000 eiro (70 280 lati). Konkursa pirmo trīs vietu ieguvējus balvā sagaidīs kristāla vilnis, diploms un naudas prēmija, kas pirmajai vietai būs 50 000 eiro (35 140 lati), otrajai vietai - 30 000 eiro (21 084 lati), bet trešajai vietai - 20 000 eiro (14 056 lati). Konkursa dalībniekiem būs iespēja tikt arī pie skatītāju simpātiju balvas, Jūrmalas domes balvas un televīzijas kanāla "Muz Tv" balvas, taču ikviens konkursa dalībnieks par piemiņu no dalības "Jaunajā vilnī 2011" saņems diplomu un nelielu balvu.

"Jaunais vilnis" ir Latvijas un Krievijas organizēts Dzintaru koncertzālē notiekošs starptautisks konkurss. Konkursa žūrijas līdzpriekšsēdētāji ir Raimonds Pauls un Igors Krutojs, bet konkursa mūza ir Krievijā populārā māksliniece Alla Pugačova.

Pirmais konkurss "Jaunais vilnis" notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes ir uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa "Cosmos" un Intars Busulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Koncertzāle Latvija svinēs piecu gadu dzimšanas dienu

Koncertzāle Latvija 27. jūlijā atzīmēs savas darbības piecu gadu jubileju, piedāvājot ne vien īpaši veidotu koncertu ar daudzu izcilu mūziķu piedalīšanos, bet arī muzikālu vakaru koncertzāles brī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja