Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Jaunie mūziķi aicināti pieteikties Saulkrasti Jazz Festival meistarklasēm

No 15. līdz 20. jūlijam Saulkrasti Jazz Festival laikā norisināsies jauno mūziķu meistarklases, kuras vadīs Latvijā atzīti un pieredzējuši džeza mūziķi. Meistarklases ir festivāla neatņemama tradīcija jau 25 gadus, un šo gadu laikā pie 150 džeza māksliniekiem unikālu pieredzi ir guvuši gandrīz 3000 jauno mūziķu

Saulkrastu Jazz Festival sākas vairākas dienas pirms skatītāju koncertiem, līdz ar meistarklašu dalībnieku ierašanos. Šogad festivāla pasniedzēji ir Latvijā vadošie džeza mūziķi, no kuriem daži savulaik paši bijuši studentu kārtā: Evelīna Protektore (vokāls), Anna Vibe (taustiņinstrumenti), Mareks Logins (bungas), Artūrs Sebris (pūšamie instrumenti), Pēteris Liepiņš (bass), Āris Ozols (ģitāra).

Mareks Logins, Saulkrasti Jazz Festival meistarklašu vadītājs: "Cauri laikiem Saulkrastu Jazz ir devuši iespēju visu žanru un pieredzes līmeņu māksliniekiem pilnveidot savas zināšanas džeza mūzikā un skatuves mākslā. Gadu laikā, meistarklašu dalībnieki ir kļuvuši par profesionāliem mūziķiem un atgriežas festivālā kā pedagogi, nododot savas zināšanas nākamajiem dalībniekiem."

Saulkrasti Jazz Festival meistarklases tika radītas ar mērķi sniegt Latvijas jaunajiem džeza mūziķiem iespēju iegūt unikālas zināšanas un prasmes, kā arī iepazīties ar džeza mūzikas mācību metodēm ārvalstīs. Starp bijušajiem meistarklašu dalībniekiem ir tādi zināmi mūziķi, kā Deniss Paškevičs, Rihards Zaļupe, Rūdolfs Macats, Haralds Bondars, Linda Kanter un daudzi citi.

Interesenti aicināti pieteikties meistarklasēm: www.saulkrastijazz.lv/meistarklases. Sīkāka informācija par Saulkrasti Jazz Festival 2024 koncertprogrammu ir pieejama festivāla mājaslapā: www.saulkrastijazz.lv, biļetes uz festivālu pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja