Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jāzepa Vītola 6. starptautiskajā kordiriģentu konkursā uzvar Matīss Pēteris Circenis

Sestdien, 26. oktobrī, norisinājās Jāzepa Vītola 6. starptautiskā kordiriģentu konkursa fināls, kurā uzvarēja Matīss Pēteris Circenis, ziņoja JVLMA sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Bičule.

Jāzepa Vītola 6. starptautiskajā kordiriģentu konkursa finālā sacentās četri jaunie diriģenti, diriģējot komponistu Vilņa Šmīdberga, Imanta Kalniņa, Pētera Butāna un Johannesa Brāmsa vokāli simfoniskos skaņdarbus.

No 47 konkursa pretendentiem un 17 dalībniekiem fināla vietas izcīnīja Matīss Pēteris Circenis (Latvija), Aivis Greters (Latvija), Daniils Lašins (Krievija) un Artūrs Oskars Mitrevics (Latvija).

Arīdzan sestdien, visas dienas garumā kā mēģinājumos, tā arī noslēguma koncertā Latvijas Universitātes Lielajā Aulā konkursantus vērtēja starptautiska žūrija: Liāna Čonišvili (Gruzija), Marks Korovičs (Francija), Guntars Prānis (Latvija), Ainārs Rubiķis (Latvija) un Vivianne Sīdnēse (Norvēģija).

Spraigās cīņas rezultātā pirmo vietu un 2500 eiro balvu guva Matīss Pēteris Circenis (Latvija), otro un 2000 eiro balvu  Daniils Lašins (Krievija), trešo un 1500 eiro balvu Artūrs Oskars Mitrevics (Latvija), savukārt veicināšanas prēmiju 500 eiro vērtībā guva Aivis Greters (Latvija).

Konkursa žūrijas loceklis Marks Korovičs (Francija) saka:

"Konkursa trešā kārta bija kas neticams, jo visi dalībnieki ir tik jauni! Viņiem bija jātiek galā ar milzu spēkiem - lielu orķestri, monumentālu kori, ļoti intensīviem skaņdarbiem - tas bija liels izaicinājums katram.

Latvija, tās kultūra un kormūzikas vēsture mani fascinē. Diriģentu un koru profesionālais līmenis ir ļoti augsts. Latvija ir īstens paraugs kora mūzikai pasaulē. Jums ir diriģenti, jums ir kori, jums ir vēsture un izcili komponisti. Strādāju gan Francijā, gan Šveicē un tur mums ir izveidojies ļoti specifisks skatījums uz Latviju. Mēs zinām, ka pie jums notiek kas īpašs - kora mūzikas tradīcija un kultūra šeit ir ļoti spēcīga."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja