Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jēkabpilī norisināsies Operas dienas

No 19. līdz 24. jūlijam Jēkabpilī jau piekto gadu notiks Operas dienas, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības pārstāve Santa Vucāne.

Šogad pasākumā koncertēs gan kamerorķestra Maskavas virtuozi pirmā vijole Aleksejs Lundins, gan Endija Aleksandra un Renārs Tomašickis kopā ar vīru vokālo ansambli Dižbrāļi un Jēkabpils kamerorķestri. Savukārt Sanktpēterburgas operas teātris Krustpils brīvdabas estrādē rādīs Dž. Rosīni operu Seviļas bārddzinis, kamēr ģimenes ar bērniem priecēs koncertuzvedums Mūzikas skaņas.

19. jūlijā plkst. 18 Jēkabpils Tautas namā būs iespēja baudīt orķestra Maskavas virtuozi un Maskavas Mocarta kvarteta pirmā vijolnieka Alekseja Lundina filigrāno izpildījumu. Lundins ir spēlējis uz prestižākajām pasaules skatuvēm, un koncertā viņam pievienosies arī dzīvesbiedre – pianiste Tatjana Fedosejeva, kura uzskata, ka kameransamblī ļoti nozīmīga ir "mākslinieku līdzvērtīga saspēle, jo tikai tad var rasties saturīgs dialogs mūzikā". Duetam pievienosies arī abu meita vijolniece Marija Lundina.

21. jūlijā plkst. 18 Krustpils Vissvētās Trīsvienības katoļu baznīcā notiks Garīgās mūzikas koncerts. Tajā Endijas Aleksandras, Renāra Tomašicka, Anitas Cinkmanes vadītā vīru vokālā ansambļa Dižbrāļi un Jēkabpils simfoniskā orķestra izpildījumā skanēs Franka Cēzara, Volfganga Amadeja Mocarta, Džuzepes Verdi, Loida Vēbera, Artura Maskata, Sintijas Gravas un Imanta Zemzara garīgā mūzika.

23. jūlijā plkst. 20 Krustpils brīvdabas estrādē viesosies Krievijas Valsts kamermūzikas teātris Sanktpēterburgas opera ar Džoakīno Rosīni komiskās operas Seviļas bārddzinis iestudējumu režisora Jurija Aleksandrova vadībā. Seviļas bārddzinis ir viena no 19. gadsimta labākajām komiskajām operām, kas tapusi trīspadsmit dienu laikā, piedzīvojusi visas iespējamās neveiksmes pirmizrādē, sākot ar komponista nelabvēļu sarīkotu izsvilpšanu un beidzot ar Rozīnas brunčos sapinušos kaķi. Šobrīd tā kļuvusi par vienu no visu laiku populārākajām muzikālajām komēdijām. Izrādes režisors ir Jurijs Aleksandrovs, viens no vadošajiem operas režisoriem Krievijā, kurš septiņreiz izpelnījies Zelta maskas laureāta godu un iestudējis izrādes Vīnes operā, Metropolitēnā, Zalcburgā, Veronā un La Scala. Latvijā Aleksandrovs vairākkārt režisējis Operas svētkus Siguldā un nu jau piekto vasaru ar savu iestudējumu priecēs jēkabpiliešus un opermīļus no citām pilsētām.

Noslēgumā 24. jūlijā plkst. 17 Krustpils brīvdabas estrādi ieskandinās koncertuzvedums visai ģimenei Mūzikas skaņas, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti. Ričarda Rodžersa komponētās mūzikla melodijas ļauj katram klausītājam atklāt mūzikas burvju spēku, kas nogludina visus šķēršļus un pārvar visas nedienas.
Iestudējuma režisore ir Dace Volfarte. Uzvedumā piedalīsies bērnu vokālais ansamblis Kolibri un simfoniskais orķestris diriģenta Normunda Vaiča vadībā. Galvenajā lomā Evija Martinsone, lomās Nauris Puntulis, Ilona Bagele, Laura Teivāne, Juris Ādamsons, Agnese Malnača, Baiba Tērmane, Dace Bērziņa, Vija Reine, Mihails Čuļpajevs.

Uz pirmajiem diviem koncertiem biļetes var iegādāties Jēkabpils Tautas namā, savukārt uz Sanktpēterburgas operas viesizrādi un koncertuzvedumu Mūzikas skaņas biļetes nopērkamas Biļešu paradīze kasēs un internetā.

Vairāk informācijas www.jkp.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja