Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Katrai desmitgadei pa koncertam

Igo savus 40 gadus uz skatuves atzīmē ar četrām programmām

Sarunas sākumā Igo uzreiz norāda – koncerta nosaukums ir Pirmie 40, tas nozīmē, ka tā ir tikai maza pietura un pēc šīs radošās atskaites darbs turpināsies kā līdz šim – mērķtiecīgi un daudzos virzienos. "Kad pirmo reizi kāpu uz skatuves?" viņš pārjautā un uzreiz skaidro, ka šis brīdis jādiferencē. "Vispirms – priekšvēsture. Pirms 40 gadiem, kad radās rokgrupa, mācījos bērnu mūzikas skolā spēlēt vijoli. Pirmo uzstāšanos gan neatceros, jo par koncertu jau to nevarētu nosaukt. Visi zinām, kādas skaņas mācību procesā  tiek izvilinātas no vijoles. Esmu uz skatuves bijis ar vijoli un kā Buratīno skolas teātra izrādē 1. vai 2. klasē," atceras Igo un uzreiz atgriežas pie rokskatuves vēstures. "Bija smags un nopietns mēģinājumu process, pēc tam tarifikācija, lai vispār ļautu uzstāties," skaidro Igo. Pirmais koncerts bija 1978. gadā ar rokgrupu Corpus, kurā viņš bija solists, kā arī spēlēja vijoli. "Pirmie aplausi deva sajūtu, ka ne tikai gribu, bet arī varu būt uz skatuves. Tas ir lielisks stimuls, ja aicina dziesmu izpildīt atkārtoti," atzīst Igo un uzsver: "Man tika iedota tā brīnišķīgā sajūta, ka ir, pēc kā tiekties, ka cilvēkiem patīk tas, ko es daru." To apliecina arī aizkustinošais brīdis pavisam nesen, kad, izskanot Lāčplēša jaunajai versijai, uz skatuves kāpa Igo ar dziesmu Atgriešanās.

Skatuves gadi apkopoti četrās koncertprogrammās Uguns, Zeme, Ūdens un Ieelpots, kas no 21. līdz 24. novembrim izskanēs Mūzikas namā Daile. Kopā ar Igo uz skatuves būs arī Mārtiņš Brauns, Valts Pūce, Jānis Strazds, Aivars Hermanis, Jānis Lūsēns, Uldis Marhilevičs, Ieva Kerēvica un daudzi citi. "40 gadi ir liels laika posms, tāpēc nespēšu uzaicināt vēl daudzus, kurus cienu, kuri  bijuši svarīgi manā mūziķa dzīvē. Pateicības vārdus pelnījuši daudzi, arī tie, kuru vairs nav starp mums," saka Igo.

Kura no stihijām pašam māksliniekam ir tuvākā – uguns, zeme, ūdens vai gaiss? "Visas! Pirmais ir Uguns koncerts. Tā ir jaunības degsme! Uz skatuves būs ļoti daudz cilvēku, sintezēsies etnomūzika, instrumentu skaņa ar sintezatoru, elektrisko ģitāru," stāsta Igo un prognozē, ka nākamais koncerts  šādā sastāvā varētu būt vasarā. Ansamblis Vējturi, kas izveidojies apmēram pirms diviem gadiem, muzicējis Liepājā, Jūrkalnē saulgriežos, kopā ar irāņu mūziķiem.

Koncertu otrajā daļā plānots Igo zelta repertuārs – grupu Remix un Līvi skaņdarbi, hiti no Igo solokarjeras un dziesmas, kas izgājušas cauri gadu desmitiem, – jau no XX gadsimta septiņdesmito gadu beigām. Pasākumu papildinās arī Igo izpausmes citās mākslās – dizaina darbi, grafikas. "Būs arī tuvojošos Ziemassvētku ieskaņa," sola Igo. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja