Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KDi iesaka: Bohēma rada leģendas

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Bohēma rada leģendas

Dailes teātra Vecgada koncerts Mana sirds uz trotuāra, kuru iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere, ritēs 30. gadu bohēmas noskaņās. Tā laika Rīgas saviesīgajās sanākšanās pulcējās krāšņa augstākās sabiedrības izlase, un mākslinieku bohēma radīja leģendas. Neilgu laiku pirms liktenīgajiem vēstures griežiem vēl mirkli var iemirdzēties šīs sabiedrības spožums un posts – latviešu komponistu dziesmās ar tā laika dzejnieku vārdiem, kas saskaras arī ar mūsu laiku. Koncertā piedalīsies Lilita Ozoliņa, Ieva Kerēvica, Vita Vārpiņa, Ērika Eglija, Kristīne Nevarauska, Sarmīte Rubule, Lelde Dreimane, Artis Robežnieks, Dainis Gaidelis, Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Aldis Siliņš un Gints Andžāns.

Vecgada koncerts Mana sirds uz trotuāra Dailes teātrī 19.–30.XII , 2., 3.I; 17.II. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–17

Stīgas un flauta

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Ziemassvētku koncertā satiksies LNSO stīginstrumentālisti un flautiste Dita Krenberga. Atskaņojuma vadītājs būs orķestra koncertmeistars Georgs Sarkisjans. Programmā – Arkandželo Korelli Ziemassvētku koncerts, Volfganga Amadeja Mocarta 1. koncerts flautai un orķestrim, Kārla Nilsena Svīta stīginstrumentiem un Jozefa Haidna 64. simfonija Tempora mutantur.

Koncerts Lielajā ģildē 18.XII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

Melodija

Rīgas Ziemassvētku koncertā Ķīpsalā piedalīsies pianists Vestards Šimkus, soprāns Elīna Šimkus, dziedātāji Ieva Kerēvica un Marts Kristiāns Kalniņš. Vidzemes kamerorķestri diriģēs Kaspars Ādamsons.

Ziemassvētku koncerts Ķīpsalas hallē 25.XII plkst. 15; 26.XII plkst. 17. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

Ziema skan Jūrmalā

Dzintaru koncertzālē notiek pirmais Ziemassvētku festivāls. Latvijas Radio koris piedāvās Arvo Perta un Valentīna Silvestrova mūzikas programmu; akordeoniste Ksenija Sidorova uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu; muzicēs Berlīnes filharmonijas orķestra kontrabasists Gunārs Upatnieks; notiks Raimonda Paula un Gijas Kančeli kino mūzikas vakars.

Ziemassvētku festivāls Dzintaru koncertzālē līdz 7.I. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–35

Mums ir jārunā

Režisors Mārtiņš Eihe Valmieras teātrī iestudējis 1967. gadā aizliegto Gunāra Priedes lugu Smaržo sēnes. "Šī ir Gunāra Priedes labākā luga. Tik patiesi un godīgi tolaik neviens neuzdrīkstējās runāt. Nav brīnums, ka to aizliedza. Apklusināja uz daudziem gadiem," uzsver Mārtiņš Eihe. "Lugas vēstījums ir tikpat aktuāls arī šodien. Divi cenzori joprojām pastāv – nauda un iekšējā cenzūra. Šodien mēs varam runāt. Nevis tikai varam, bet mums ir jārunā. Es gribu sarunāties ar sabiedrību caur šo lugu. Izrādē runās arī tie, kuri savulaik šīs pašas lugas dēļ zaudēja amatus, bet ne cilvēcību un sirdsapziņu. Tādi cilvēki tolaik bija retums, bet viņi bija," piebilst režisors.

Smaržo sēnes Valmieras teātra Apaļajā zālē 17., 18., 22.XII ; 6.,7.I plkst. 18.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 13

Skaistākās dziesmas

Mūziķu apvienība Tev tuvumā piedāvā ikgadējo Ziemassvētku koncertsēriju Latvijas dievnamos. Aijas Andrejevas, Artūra Skrastiņa, Marta Kristiāna Kalniņa un grupas Putnu balle izpildījumā skanēs latviešu komponistu Ziemassvētku dziesmas. Līdzās Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Aigara Voitišķa un Aivara Hermaņa melodijām klausītāji dzirdēs Kārļa Lāča un Kārļa Būmeistera kompozīcijas.

Tev tuvumā Latvijas baznīcās 19.–28.XII. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja