Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Katra nots ir pamatota

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Katra nots ir pamatota

Kultūras pilī Ziemeļblāzma notiks Mielava un pārcēlāju jaunā albuma Atsaukties turnejas atklāšanas koncerts. Viens no pirmajiem jaunās dziesmas noklausījās mūzikas pazinējs Klāss Vāvere. Viņa iespaidi: "Sajūta, kā satiekot senu draugu un pārliecinoties – jā, viņš ir tāds, kādu vienmēr esmu zinājis, tikai foršāks! Ainara intonācija ir nepretenciozāka, mazāk moralizējoša, vairāk vērojoša un reflektējoša, un tāpēc jo uzrunājošāka. Ierasti minimālistiskais, ar pārliecību un izjūtu iespēlētais instrumentālais pavadījums, kurā katra nots ir pamatota, taču skan brīvi un dabiski, ir izkopts līdz stila pilnībai un vairs nav tikai fons autordziesmas teksta vēstījumam. Tas veido lieliski sabalansētu veselumu, kurā katra dziesma ir pilnvērtīgi funkcionējoša mikropasaule."

Mielavs un pārcēlāji Kultūras pilī Ziemeļblāzma 2.X plkst. 19.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–15

Jaunā zvaigzne

Rudens kamermūzikas festivālā uzstāsies jaunā Latvijas pianiste, daudzu konkursu laureāte Antoņina Suhanova. Programmā – Morisa Ravela, Sezāra Franka, Sergeja Rahmaņinova un Jāzepa Vītola skaņdarbi. Šis solokoncerts ir balva par otro vietu Jāzepa Vītola 6. pianistu konkursā, kurā Antoņina Suhanova tika atzīta par labāko Vītola mūzikas interpreti. Viņa studē Londonas Gildholas Mūzikas un drāmas skolas maģistrantūras programmā.

Antoņina Suhanova Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 1.X plkst. 19.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

Sezona

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris uzstāsies vācu diriģenta Luca Kēlera vadībā. Skanēs Johannesa Brāmsa Variācijas par J. Haidna tēmu, Jozefa Haidna Koncerts čellam ar orķestri un Roberta Šūmaņa Ceturtā simfonija.

Koncerts JVLMA Lielajā zālē 3.X plkst. 16. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–5

Stikla kalna virsotnē

Šodien Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) korē 11. stāvā klarnetista Gunta Kuzmas un klavieru kvarteta Quadra izpildījumā skanēs divi izcili XX gadsimta franču kamermūzikas darbi – Olivjē Mesiāna Kvartets laika galam un Latvijā nedzirdētais Teodora Dibuā Klarnetes kvintets. Kvartetā Quadra (attēlā) muzicē Sinfonietta Rīga un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi Arvīds Zvagulis (vijole), Kārlis Klotiņš (čells), Pēteris Trasuns (alts) un Rihards Plešanovs (klavieres).

Koncerts LNB korē 1.X plkst. 20. Biļetes EUR 3–6

Prāta vingrinājums

Latvijas Nacionālā opera un balets aicina apmeklēt lekciju ciklu Operas sākumi, kurā dramaturgs Mikus Čeže piedāvās ieskatu operas un operetes dzimšanā. Tā ir iespēja sistematizēt zināšanas un pavadīt četrus lieliskus vakarus. Uzmanības centrā – Klaudio Monteverdi, Žans Batista Lulli un Henrijs Pērsels. Pirmā lekcija Operas sākumi Itālijā. Klaudio Monteverdi un turpinātāji notiks 5. oktobrī, otrā lekcija Operas sākumi Francijā. Žans Batista Lulli un turpinātāji – 30. novembrī, trešā lekcija Operas sākumi Anglijā. Henrijs Pērsels – 1. februārī. Noslēdzošā lekcija Operetes sākumi Austrijā un Francijā. Žaks Ofenbahs, Johans Štrauss juniors un turpinātāji – 25. aprīlī.

Operas sākumi LNOB Jaunajā zālē 5.X plkst. 18.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5

Sirsnīgi sveicam!

Dziedātājs un stila ikona Markus Riva 2. oktobrī – savā 29. dzimšanas dienā – sniegs koncertu klubā Studio 69, kurā svinēs albuma MR iznākšanu. Šogad Markus Riva sevi pierādīja kā īsts džentlmenis, Eirovīzijas nacionālās atlases finālā piekāpjoties Aminatai. Viņa solokoncertā skanēs gan Eirovīzijas hits Take Me Down, gan dziesmas, ar kurām Markus piedalījās šovā Gribu pie Meladzes.

Markus Riva Klubā Studio 69 2.X plkst. 22. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–20 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja