Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KDi iesaka: Svinīgos brīžos jāklausās Bahs

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Svinīgos brīžos jāklausās Bahs

Festivālu Eiropas Ziemassvētki noslēdz Johana Sebastiāna Baha Ziemassvētku oratorija – daiļš vēstījums par Jēzus dzimšanas laiku un ar to saistītajiem notikumiem. Oratoriju veido sešas kantātes, un šoreiz igauņu diriģents Risto Josts, kurš muzicēs kopā ar lielisku solistu ansambli, Latvijas Radio kori un orķestri Sinfonietta Rīga, klausītājiem piedāvās oratorijas pirmo, trešo, piekto un sesto daļu. Soliste Elīna Šimkus (attēlā) piebilst: "Jēzus piedzimšanas brīnums, tāpat kā viņa dzīvesstāsts, neprasa ārējus pastiprinājumus, izrotājumus vai papildinājumus. Tomēr man šķiet, ka Bahs ir viens no tiem retajiem komponistiem, kurš spējis uztvert šī notikuma īpašo noskaņu, atrast īsto atslēgu tā atklāsmei."

Ziemassvētku oratorija Lutera (Torņakalna) baznīcā 30.XII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

Dvēsele dzied

Aktrise Rēzija Kalniņa un viņas draugi piedāvā Ziemassvētku programmu Meklētāja Roze, kurā skan Imanta Kalniņa dziesmas ar Veltas Tomas, Paulīnas Bārdas, Valdas Moras, Zinaīdas Lazdas, Kārļa Skalbes un Jāņa Poruka vārdiem. Koncertā piedalās grupas The Sound Poets solists Jānis Aišpurs, diriģents Ainārs Rubiķis, dziedātāja Ilze Dzenīte un aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Meklētāja Roze Lutera (Torņakalna) baznīcā 29.XII plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Rekords

Čellu trio Melo-M Vecgada koncertā uzstāsies kopā ar īpaši izveidotu vairāk nekā 50 čellistu orķestri. Tajā apvienosies dažādu paaudžu mākslinieki – mūzikas skolu audzēkņi un studenti, pieredzējuši čella spēles meistari un seniori.

Melo-M Rīgas Kongresu namā 30.XII plkst. 15 un 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–27

Jaungada rokenrols

Par godu pašmāju rokenrola grupas Keksi dibinātāja un basģitārista Aleksandra Sircova jeb Muraveja dzimšanas dienai sestdien, 2. janvārī, Rīgas Kongresu namā notiks devītais ikgadējais Muzikālais skudrupūznis. Koncerta īpašais viesis būs Viktors Lapčenoks, kurš Keksu un Mirage Jazz Orchestra pavadījumā dziedās savas populārākās dziesmas rokenrola stilā. Vakaru vadīs Andris Freidenfelds.

Keksi Rīgas Kongresu namā 2.I plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

Veltījums klasikai

Latvijas Radio 3 Klasika svinēs 20 gadu jubileju ar vērienīgu koncertu Lielajā ģildē. Pirmajā daļā tiks pirmatskaņots Jura Karlsona veltījums Klasikas dzimšanas dienai – Koncerts čellam, klavierēm, sitaminstrumentiem un orķestrim. Līdzās tam – mūsdienu Nīderlandes komponista Luija Andrīsena opuss Bēthovena deviņas simfonijas. Koncerta otrajā daļā iekļauta to komponistu mūzika, kuri savulaik strādājuši Latvijas Radio par skaņu režisoriem, ansambļu un orķestru vadītājiem un mūziķiem, – Ringolds Ore, Elga Īgenberga, Romualds Kalsons, Romualds Grīnblats, Ģederts Ramans, Edmunds Goldšteins, Jānis Ivanovs un Raimonds Pauls.

Koncerts Lielajā ģildē 6.I plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–40

Pianistu temperaments

Latvijas Nacionālajā operā notiks koncerts Trīs Osokini un Opera. Tajā uzstāsies pianistu dinastijas pārstāvji – profesors Sergejs Osokins un viņa dēli Andrejs un Georgijs Osokini. Skanēs Roberta Šūmaņa Vīnes karnevāls, Ferenca Lista temperamentīgā mūzika, poētiski apgarotie Friderika Šopēna skaņdarbi, slavenāko operu parafrāzes un fantāzijas, kā arī baletmūzikas šedevru transkripcijas.

Trīs Osokini un Opera LNO 4.I plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–55 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja