Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Komponiste Lolita Ritmanis saņēmusi Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvu par mūziku filmā Dvēseļu putenis

Komponiste Lolita Ritmanis saņēmusi Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvu par labāko mūziku filmai svešvalodā, kas piešķirta par mūziku filmā Dvēseļu putenis, liecina komponistes ieraksts viņas Facebook profilā.

Komponiste Lolita Ritmanis īpaši pateicas par balvas piešķiršanu, bet arī uzsver, cik viņai svarīgs ir fakts, ka žūrijas komisija noskatījusies filmu Dvēseļu putenis un spējusi novērtēt tajā iekļauto mūziku.

"Esmu lielā sajūsmā, ka varu ar jums visiem dalīties ar šo spēcīgo filmu no Latvijas. Paldies filmas režisoram Dzintaram Dreibergam un filmas producentei Ingai Pranevskai, ka viņi man uzticēja šo skaisto filmu. Tāpat liels paldies vairāk nekā 100 māksliniekiem par sava laika un talanta dāsnumu, bet par sirds un dvēseles ieguldīšanu, lai šo neticamo talantu ierakstītu un miksētu, saku paldies savam vīram Markam Matsonam," teikts viņas ierakstā.

Jau ziņots, ka no 8. janvāra režisora Dzintara Dreiberga spēlfilma Dvēseļu putenis/Blizzard of Souls tika demonstrēta vairāk nekā 15 virtuālajos kinoteātros ASV un Kanādā, informēja filmas veidotāju pārstāve Aleksa Fridrihsone.

Viņa atzīmēja, ka filma turpina dalību arī ASV Kinoakadēmijas balvas Oskars sacensībā kategorijā Labākā starptautskā filma. Fridrihsone pavēstīja, ka līdz šim stāstu par filmu aprakstījušo un atzinīgi novērtējuši ārvalstu kino kritiķi, tostarp tādu izdevumu kā Variety, The Hollywood Reporter, New York Times, Los Angeles Times un The Guardian recenzenti.

Izdevumā Variety rakstīts, ka Dreiberga filma varētu patikt Pirmā pasaules kara filmu cienītājiem, tostarp arī režisora Sema Mendensa kinolentes 1917 faniem. Tāpat atzīmēts, ka filmas tehniskais izpildījums pārliecinoši stāv blakus Holivudas ražojumiem.

Savukārt Los Angeles Times recenzijā norādīts, ka Dreiberga un operatora Valda Celmiņa radītās cīņas ainas liek izjust visas kara ārprāta šausmas pirmajā personā un vienlaikus atspoguļo dusmu pilnas un nogurdinošas ikdienas kaujas, kas vērstas ne tikai pret ienaidnieku, bet arī aukstu un izpostītu dzimtās zemes reljefu.

"Varbūt šo filmu nav viegli skatīties laikā, kad mūsu pašu valsts cīnās ar patriotisma toksisko formu, bet Latvijas cīņa ir iedvesmojusi šīs filmas iekļūšanu stingri reālistisku kara filmu kanonā," pausts Los Angeles Times recenzijā.

Arī New York Times recenzents izcēlis filmas kvalitāti un novērtējis filmas veidotāju darbu, uzsverot, ka filma Dvēseļu putenis ir nofilmēta un samontēta gandrīz nevainojami, "[..] filma uzsver to, kas, šķiet, ir galvenā tās sūtība: nerimstošu atgādinājumu - "Uz priekšu, Latvija!"."

Pilns Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvu 2020. gada laureātu saraksts ir aplūkojams šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja