Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Koncertā Draugi – Andrejam Žagaram uzstāsies tenori Lorenss Braunlijs un Levī Sekgapane

Sestdien, 23. novembrī, koncertzālē Cēsis gaidāms tradicionālais ikrudens koncerts Draugi – Andrejam Žagaram, ko Andreja Žagara kultūras attīstības fonds rīko sadarbībā ar koncertzāli un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO). Šajā reizē opermūzikas vakara īpašie viesi būs divi spoži bel canto tenori – Lorenss Braunlijs no ASV un Levī Sekgapane no Dienvidāfrikas

Šī gada opermūzikas koncerta Draugi – Andrejam Žagaram programmā dzirdēsim divus izcilus itāļu bel canto tenorus – Lorensu Braunliju un Levī Sekgapani, kuru vokālā virtuozitāte un artistiskais priekšnesums ir augstu novērtēts pasaules opernamos un koncertzālēs. Latvijas publikai šī būs iespēja pirmo reizi dzirdēt abus māksliniekus viņu kopīgajā programmā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Lorenss Braunlijs ir atzīts par vienu no izcilākajiem māksliniekiem klasiskās mūzikas un operas augstākajā līgā. Dziedātājs regulāri uzstājas pasaulē nozīmīgākajos teātros, tostarp Metropoles operā, kurā dziedājis kopā ar Elīnu Garanču Rosīni operas Pelnrušķīte uzvedumā, Milānas La Scala, Londonas Karaliskajā operā, Bavārijas Valsts operā, Berlīnes Valsts operā, Berlīnes Vācu operā, Parīzes Nacionālajā operā, Gran Teatre del Liceu Barselonā, Teatro Real Madridē, Cīrihes operā un Vīnes Valsts operā. Bijis biežs viesis Bādenbādenes un Zalcburgas festivālā. 

Tenors sadarbojies ar Andreju Žagaru 2017. gadā, piedaloties viņa rīkotajā koncertā Dzintaru koncertzālē.

Dienvidāfrikas Republikā dzimušais un Keiptaunas Universitātes mūzikas koledžā izglītību ieguvušais Levī Sekgapane ir Belvederes un Monserratas Kavaljē vokālistu konkursa (2015), kā arī 2017. gada jauno vokālistu konkursa Operalia laureāts. Viņš ir pieprasīts solists Parīzes Nacionālajā operā, Berlīnes Vācu operā, Bavārijas Valsts operā, Vīnes Valsts operā, Drēzdenes Zempera operā un Cīrihes operā kopā ar Čečiliu Bartoli. Dziedātāja nākotnes plāni ietver uzstāšanos operas teātrī La Monnaie Briselē, Gran Teatro del Liceu Barselonā, kā arī Parīzes Nacionālajā operā.

2019. gadā Levī Sekgapane debitēja Zalcburgas festivālā. Dziedātājs uzstājies arī Glaindbornas festivālā Lielbritānijā, Rosīni operas festivālā Pezāro un Doniceti festivālā Bergamo. Rīgā Sekgapane debitēja 2018. gada Rīgas Operas festivāla galā koncertā.

Pie diriģenta pults stāsies Aivis Greters, kurš savu karjeru sācis kā kora Kamēr... diriģents. Viņa Aivis Greters diriģējis Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Sinfonietta Rīga, Norvēģijas Radio orķestri, Bambergas simfonisko un Berlīnes Vācu simfonisko orķestri, Stokholmas Karaliskās filharmonijas un Zviedrijas Radio simfonisko orķestri. Kopā ar Parīzes orķestri kā asistentdiriģents piedalījies Ēksanprovansas festivālā. 2024. gada martā Aivis Greters diriģēja koncertu Berlīnes Filharmonijas zālē. No 2024. līdz 2027. gadam Aivis Greters turpinās darbu Gēteborgas operā galvenā viesdiriģenta statusā.

Kopš 2019. gada tuvu Andreja Žagara dzimšanas dienas mēnesim – oktobrim – koncertzālē Cēsis notiek Andrejam veltīti opermūzikas koncerti, kuros klausītājiem ir bijusi iespēja baudīt tādus pasaulē atzītus dziedātājus kā Kristīne Opolais, Irēne Teorina, Oļesja Petrova, Asmika Grigorjana, Džonatans Tetelmens, Nora Suruzjana, Aleksandrs Antoņenko un Egils Siliņš.

Biļetes nopērkamas koncertzāles Cēsis kasē un Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja