Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koncertstāstos Koncerts pirmajā rindā uzstāsies Dana Bjorka, Valters Pūce un Ainars Mielavs

Kultūrtelpā Hanzas perons turpinās klātienes koncertstāstu sērija Koncerts pirmajā rindā. 4., 5. un 6. jūnijā tajā uzstāsies Rīgas Krievu teātra direktore un aktrise Dana Bjorka ar pavadošo sastāvu, čellists Valters Pūce ar pianistu Daini Teni un Ainars Mielavs ar ģitāristu Aigaru Voitišķi, informēja organizatoru pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Ņemot vērā pulcēšanās ierobežojumus, katru pasākumu varēs apmeklēt tikai 20 klausītāji, tādēļ mākslinieki vienā dienā piedāvās trīs koncertstāstus, kas katrs ilgs 45 minūtes.

4. jūnijā koncertstāstu Lūk, istaba šī... piedāvās aktrise Dana Bjorka un ģitārists Nikolajs Gruničevs, akordeoniste Anna Marija Ivana un kontrabasists Ņikita Osipovs. "Teātris un mūzika ir māksla, kas nespēj pastāvēt bez klātbūtnes un enerģijas apmaiņas," uzsver Dana Bjorka. Šī koncertstāsta pamatā būs viņas režisētā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra koncertizrāde, kuras dramaturģisko kompozīciju veidojis Dmitrijs Palēss. Muzikālā vadītāja – Ludmila Mogiļevska. Tas ir veltījums dzejnieka un dziesminieka Bulata Okudžavas daiļradei, ar ko pagājušajā decembrī teātrī tika pieteikta jauna platforma Kvarķirņiks

5. jūnijā grupas Dagamba mūziķi Valters Pūce un Dainis Tenis pirmatskaņos jaunu, akustisku klasiskās mūzikas programmu Bez elektrības!. "Šis projekts visu laiku ticis atlikts, jo nekad "nav laika"," stāsta Valters Pūce. Šobrīd mūziķi nolēmuši atgriezties pie pirmavota – klasiskās mūzikas pamatiem un tās oriģinālā skanējuma, kas ir krietni pieklusinātāks, akustiskāks un intīmāks nekā grupas kompozīcijas. Šajā koncertstāstā viņi izpildīs visiem zināmus klasiskās un populārās mūzikas hitus čella un klavieru skanējumā.

6. jūnijā uzstāsies dziesminieks Ainars Mielavs kopā ar ilggadējo skatuves kolēģi, ģitāristu Aigaru Voitišķi. "Šajā globālās neziņas laikā ikvienam skatuves māksliniekam ir pārdabiski svarīga dzīvā uzstāšanās," akcentē Ainars Mielavs. Koncertstāsts Hanzas peronā būs kā dziesminieka daiļrades esence, jo tiks spēlētas viņa populārākās dziesmas no visiem radošajiem periodiem. Un tie bijuši gana daudzveidīgi – gan Atmodas laika folkroka balādes, gan tautas mūzikā iedvesmoti skaņdarbi, gan roks un pops, gan romances un dziesmas, ko nevar un arī nevajag ielikt kādā rāmī un konkrētā žanrā.

Koncertstāstu sērijā Koncerts pirmajā rindā mūziķi ne tikai izpilda savus un citu komponistu skaņdarbus, bet arī stāsta stāstus no savas radošās dzīves, uztverot šo kā tikšanos ar uzticīgākajiem klausītājiem mājīgā un akustiski labskanīgā vidē.

Koncertstāstu sākums katru dienu plkst. 18, 19.30 un 21.

Viena koncertstāsta biļetes cena ir EUR 50. Tās ir nopērkamas bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja