Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Koncertzālē Cēsis izskanēs Krista Auznieka monooperas Apzināšanās pasaules pirmatskaņojums

Svētdien, 8. oktobrī, koncertzālē Cēsis izskanēs komponista Krista Auznieka monooperas Apzināšanās_ pasaules pirmatskaņojums, informēja koncertzāles mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Operas tapšanā piedalījušies spēcīgi un ar unikālu māksliniecisko rokrakstu apveltīti radošie spēki – māksliniece Katrīna Neiburga, dziedātāja Evija Vēbere un trio Art-i-Shock: pianiste Agnese Egliņa, čelliste Guna Šnē un sitaminstrumentālists Gutars Freibergs.

Monodrāma Apzināšanās ir viena cilvēka ceļš iekšup. Tā izceļ cilvēka piedzīvojumu no fiziskā ķermeņa visdziļākajām struktūrām līdz prāta nemateriālajiem stāvokļiem, un piedāvā ceļu, kur emocijas kā okeāna viļņi nāk un iet, veidojot krāšņu ainavu.

Krists Auznieks aicina iegrimt skaņu ainavā, kuru pārstāv ne tikai mūzika, bet arī Pāli valodā izteikts apzināšanās ceļš. Kur Evijas Vēberes ēteriskā balss kļūst par telpu, kurā mēs visi atrodamies, jo, kā zināms, tas akmens, ko mūrnieki aizmeta prom, kļūs par stūrakmeni.

Māksliniece Katrīna Neiburga Koncertzāles Cēsis Lielo zāli būs pārvērtusi nepieredzētā telpā, kurā solistei un mūziķiem būs pavisam īpaša vieta, bet oriģinālās videoprojekcijas papildinās operas Apzināšanās libreta vēstījumu ne tikai skaniskā, bet arī vizuālā dimensijā.

"Darbs pie operas scenogrāfijas man ir bijis ļoti intuitīvs process ar garām un atklātām sarunām ar komponistu Kristu Auznieku. Sava veida meditācija, apzināšanās vienatnē ar sevi un mūziku. Vizuāli esmu radījusi tādu kā apziņas, domu un sajūtu pavedienu, kas skaņdarba gaitā izplešas, aptrūkst, saraujas, izzūd un veidojas no jauna," Katrīna Neiburga.

Jāatzīmē, ka trio Art-i-Shock dalība projektā ir atgriešanās uz Latvijas mūzikas skatuves - mainoties sastāvam, šī būs pirmā uzstāšanās pēc lielāka pārtraukuma. Šobrīd trio apvienojušies Guna Šnē (čells), Agnese Egliņa (klavieres) un Guntars Freibergs (sitaminstrumenti).

Krista Auznieka monoopera Apzināšanās ir koncertzāles Cēsis pasūtinājums.

Biļetes uz monooperas pirmatskaņojumu jau pārdošanā koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja