Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Koncertzālē Latvija izskanēs Daumanta Kalniņa oriģināldziesmas

Sestdien, 21. oktobrī, plkst. 16.00 koncertzālē Latvija notiks Daumanta Kalniņa autorvakars, kurā dziedātājs kopā Ventspils Bigbendu izpildīs savas dziesmas. Skaņdarbus īpaši bigbendam ar vokālu aranžējis un pielāgojis Ritvars Garoza, informēja koncertzāles pārstāvji.

Koncertā izskanēs Daumanta Kalniņa rakstītās dziesmas latviešu un angļu valodā, veidojot īpašu izlasi no iepriekš izdotiem albumiem - Part of me (2016), Sirdsprieks (2017) un Drošinājums (2022).

Daumants par radošo procesu saka: “Mūziku rakstu tikai tad, ja man ir iedvesma. Tie ir mirkļi, kaut kādas sajūtas, kuras mēģinu notvert." Dziesmu tekstu autors ir Daumants Kalniņš, bet dziesmām no pēdējā albuma komponists izvēlējies Knuta Skujenieka dzeju. "Dziļa nozīme, gaišums un personīgs dzejnieka pieskāriens caurstrāvo Skujenieka dzeju un iedvesmoja arī mani radīt tai līdzās pastāvošu mūziku, kas neaizēno uzrakstīto vārdu, bet paver vēl kādu dimensiju caur mūzikas valodu," piebilst Daumants, turpinot: "Nozīme viņa rakstītajam vārdam arvien būs no jauna aktuāla, meklējot to vienu laipno, cilvēcīgo un garā nesalaužamo balsi sevī un citos."

Ventspils Bigbenda mākslinieciskais vadītājs Renārs Lācis atzīst, ka ir saviļņots, ka pēc tik daudzu gadu kopīgas muzicēšanas rodas iespēja Ventspils bigbendam kopā ar Daumantu Kalniņu atskaņot programmu ar komponista dziesmām. "Protams, daudzi Daumantu zina pēc sadarbības ar Raimondu Paulu, bet paša Daumanta skaņdarbi arī ir vērtīgi – tajos ir ritmiska, harmoniska un bagāta muzikālā valoda. Un īpaši izceļama arī pievienotā vērtība - džeza mūzikā iekļaujot latviešu valodu. Tas ir svarīgi, ka top jaunas dziesmas, kurās skan latviešu valoda kopā ar kvalitatīvu mūziku."

Daumants Kalniņš (1990) solodziedātāja karjeru sācis deviņu gadu vecumā ar ģēnija lomu Mocarta operas Burvju flauta uzvedumā Latvijas Nacionālajā operā. Turpmākajos gados Daumants dziedājis arī citos operas uzvedumos. Pabeidzis mācības Rīgas Doma zēnu korī un studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur apgūta obojas spēle un džeza dziedāšana, Daumants vada džeza kvintetu un komponē džeziskas balādes, uzstājas ar ģitāristu Kasparu Zemīti, Orķestri Rīga, Jelgavas bigbendu, Ventspils Bigbendu, sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Latvijas Radio kori, Raimondu Paulu u. c.

Daumants Kalniņš saņēmis Spēlmaņu nakts balvu kategorijā Gada debija skatuves mākslā par Kvazimodo lomu Zigmara Liepiņa melodrāmas Parīzes Dievmātes katedrāle iestudējumā Nacionālajā teātrī, kā arī ticis nominēts Lielajai mūzikas balvai 2012 kategorijā Gada debija, iegūstot publikas simpātiju balvu. Vairāku džeza vokāla konkursu laureāts, Grand Prix ieguvējs konkursā Riga Jazz Stage 2015. Daumants sevi apliecina kā spēcīgu dziedātāju, kas spēj vienlīdz spoži apliecināt savu varēšanu gan teātrī, gan akadēmiskajā mūzikā, gan sarežģītajā džeza repertuārā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja