Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koncertzālē Palladium uzstāsies grupa Foals

3. septembrī koncertzālē Palladium uzstāsies grupa Foals. Koncerts ir daļa no Foals koncerttūres Everything Not Saved Will Be Lost, informēja koncerta rīkotāji 8 Days A Week.

Foals ir viena no labākajām koncertgrupām pasaulē. To vairākkārt ir apstiprinājuši vadošie mūzikas mediji. Grupas sasniegumu saraksts un biogrāfija ir iespaidīga. Vairāk nekā piecpadsmit gadi uz skatuves, pieci albumi, vairāki singli vadošajās topa pozīcijās, dalība nozīmīgākajos festivālos un lieliski videoklipi, neskaitāmas balvas un nominācijas.

Grupa drosmīgi sadalīja pagājušajā gadā izdoto albumu  Everything Not Saved Will Be Lost divās daļās. Pēc kritiķu domām, tas vainagojās 20 dziesmu un 80 minūšu ilgā svētlaimē. Žurnāls albuma pirmo daļu nosauca  par gada labāko albumu, kas tika nominēts arī Mercury balvai. Albuma otrā daļa godpilni nokļuvusi Apvienotās Karalistes albumu topa augšgalā. Lielbritānijas Brit Awards šogad ir atkārtoti izvirzījuši Foals mūzikas gada balvai nominācijā Labākā britu grupa.

Arī vadošie mūzikas festivāli nu jau neiztiek bez Foals - tā, piemēram, viņu uzstāšanās pērn Glastonberijas festivālā, kur grupa spēlēja pārsteiguma koncertu, viesojoties slavenajā festivālā jau piekto reizi, tika atzīta par paraugpriekšnesumu. Un ik gadu Foals tikai apstiprina, cik pamatota ir šī atzinība, nostiprinot savu ietekmi un pielīdzinoties priekšnesuma intensitātē tādām ikonām kā Metallica un The Cure. To vēlreiz apstiprina arī nesen iznākusī dokumentālā koncertfilma Rip Up the Road, kā arī vairāki koncertieraksti, kas izdoti albumu formātā.

Grupas galvenais spridzeklis un dzinējspēks ir vokālists Janis Filipakiss, kurā plosās afrikāņu un grieķu asinis. Viņš neslēpj, ka izbauda būšanu uz skatuves, un trako priekšnesumu laikā tā, it kā tā būtu viņa pēdējā uzstāšanās reize. Viņš nekad nelaiž garām arī iespēju “ienirt” skatītājos, lai dalītos ar tiem ne tikai skaņās, bet arī pieskārienos un sviedros, un nav ieteicams mēģināt stāties viņam ceļā, kā tas notika kādā no koncertiem, kur solists gandrīz sakāvās ar skatuves apsargu. Enerģijas apmaiņa ar faniem Foals ir svēta lieta.

Spriežot pēc grupas komentāriem, vienu no savas iepriekšējās koncerttūres labākajiem koncertiem grupa nospēlēja tieši Viļņā. Tomēr Foals nav tikai trakuļi, kas “norauj jumtu” - viņi ir arī mākslinieki ar sociālu atbildību un vēstījumu. Ar jauniem ierakstiem Janis brīdina par lietu trauslumu, atgādinot, ka visu, sākot no vismazākās būtnes līdz planētas bioloģiskajai daudzveidībai, var iznīcināt, ja nemēģināsim to saglabāt. Viņu ļoti uztrauc klimata pārmaiņas un globālās sasilšanas sekas. Abi jaunākie albumi runā par visu, kas aktuāls mūsu pasaulē. Kādam ir jāpievērš uzmanība netaisnībām un savā mūzikā jāizrunā to skaļi.

Katru reizi, kāpjot uz skatuves, grupa Foals dara to tā, it kā tā būtu pēdējā reize. Un nav svarīgi, vai tas notiek Rīgā, Londonā vai Ņujorkā. Ir vērts pasteigties to izbaudīt, jo kas zina, kad būs iespēja atkal redzēt vienu no labākajām "dzīvajām" grupām pasaulē.

Koncerta biļetes pieejamas Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Pirmās biļetes nopērkamas ar atlaidi, lai to saņemtu, ir nepieciešams īpašs kods. To ir iespējams saņemt, aizsūtot jebkāda satura ziņu koncerta rīkotājiem 8 Days A Week mājaslapā www.8dw.lt. Pieejamo kodu skaits ir ierobežots.

Grupa Foals 2019. gada Glastonberijas festivālā:



 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja