Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Koris Kamēr… pārmaiņu vilnī

Jauniešu koris Kamēr... piedāvā vērienīgu multimediālu koncertuzvedumu Viļņu jaunie atspulgi 28. jūnijā Dailes teātra Lielajā zālē, kurā iepazīstinās ar nākamo māksliniecisko vadītāju.

Šis kora Kamēr… līdzšinējā diriģenta Aivja Gretera vēstījums ir refleksija par nenotikušajām kora 30 gadu jubilejas svinībām, par atspulgu arī tukšajām koncertzālēm un nekad neizskanējušajiem koncertiem un ļaus piedzīvot atkalsatikšanās prieku citam ar citu un klausītājiem. Šis koncerts būs arī tilts uz nākotni starp kora pašreizējo māksliniecisko vadītāju Aivi Greteru un ambiciozo, enerģisko diriģentu Jurģi Cābuli, kurš kora Kamēr... vadību pārņems šīs vasaras vidū. Aivis Greters ar nākamo sezonu uzsāks darbu Gēteborgas operā Zviedrijā un Parīzes simfoniskajā orķestrī Orchestra de Paris Francijā. Tieši koncertuzvedums Viļņu jaunie atspulgi kļūs par to īpašo mirkli, kad kora gadiem veidotās vērtības tiks pārceltas pāri jauno izaicinājumu upei. Ļoti nozīmīga loma tajā ir Kamēr… otrajam diriģentam Patrikam Kārlim Stepem, kurš arī nākamajā sezonā turpinās darbu ar kori.

"Sākotnēji Viļņu atspulgu programma tika veidota kā jauniešu kora Kamēr… 30 gadu jubilejas koncertcikla kulminācijas koncerts. Laikam un apstākļiem mainoties, arī koncerta saturs kļuvis par vairāk nekā divus gadus senās programmas atspulgu. Man bija no sirds svarīgi nevis precīzi reanimēt vecās ieceres, bet nodot vēstījumu par to, ko tieši šobrīd kolektīvam būtu nozīmīgi izdzīvot, turpinot kora unikālās skaņas tradīcijas. Tāpēc koncerta pirmajā daļā ietvertie pasaules kormūzikas dižgaru skaņdarbi kalpos kā saikne starp diviem kora mākslinieciskajiem vadītājiem – mani un Jurģi Cābuli," stāsta Aivis Greters un atklāj, ka šīs emocionālās mūzikas iedvesmas avots ir dabas un Dieva spēks un skaistums. Korim Kamēr… kā vienībai un tā mākslinieciskajam vadītājam personīgi svētku brīžos ir ļoti būtiski cildināt kora darbībā svarīgākos cilvēkus. Tāpēc koncerta otrā daļa ir veltīta Latvijas komponistiem, kuri meistarīgi pārvaldīja kora balsis, katrs savā laika posmā ir sadarbojušies ar kori Kamēr… un kuru radītie darbi kopš 1990. gada veidojuši un ietekmējuši kora skaņu un repertuāru. Abas koncertuzveduma daļas simboliski savienos latviešu tautasdziesmas teksts Ērika Ešenvalda skaņdarbā Northern Lights.

Koncerta režisore ir Laura Groza, scenogrāfs Mīnus8, mākslinieks Paulis Liepa. Videostāstus veido jaunais kinorežisors Emīls Alps. Diriģēs visi trīs – gan Aivis Greters, gan kora otrais diriģents Patriks Kārlis Stepe, gan Jurģis Cābulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja