Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kristīne Opolais, Egils Siliņš un LNSO muzicēs Andrejam Žagaram veltītā koncertā

Sestdien, 9. novembrī, plkst. 18.00, koncertzālē Cēsis norisināsies koncerts Kristīne Opolais, Egils Siliņš un LNSO. Draugi – Andrejam Žagaram, kas tiek rīkots sadarbībā ar Andreja Žagara fondu un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, informēja koncertzāles Cēsis mārketinga un komunikācijas vadītāja.

"Andrejs sapņoja par izcilas mūzikas, teātra un skaistuma varu, viņš uzstādīja ārkārtīgi augstus un ideālu piepildītus mērķus visiem procesiem, kurus viņš vadīja ar savu dedzīgo prātu. Andreju saistīja komponistu – lielo romantiķu operu un simfoniskās mūzikas partitūras, ar šo komponistu darbiem viņš veidoja savas operrežijas, šajā mūzikā viņš saskatīja savas dvēseles atspulgu. Koncerta solisti – Kristīne Opolais un Egils Siliņš – ir dziedājuši skaistas lomas Andreja veidotajās izrādēs. Viņam bija tuvs šo mākslinieku emocionālais spēks un meistarība. Savukārt Mihails Čulpajevs bija viens no tiem daudzsološajiem talantiem, kuru savulaik ieraudzīja Andrejs Žagars un aicināja papildināt savas zināšanas Operas jauno mākslinieku akadēmijā," stāsta Andreja Žagara kultūras attīstības fonda valdes loceklis Arturs Maskats.

Daļa ienākumu no koncerta tiks novirzīti Andreja Žagara kultūras attīstības fonda darbībai. "Esam iecerējuši jau nākamajā vasarā realizēt jauno operas dziedātāju vasaras akadēmiju. Talantu atrašana, lološana, audzināšana un iespēju došana tālākās karjeras attīstībai bija Andreja Žagara darbs, ko viņš vērtēja visaugstāk. Tagad pienācis laiks to turpināt - vēlamies radīt platformu jauno zvaigžņu tapšanai un sadarbībai ar izciliem pedagogiem un māksliniekiem, kuriem savukārt iziet starptautiskā arēnā ir palīdzējis  Andrejs. Esam gandarīti, ka par fonda patronu piekritis kļūt pasaulslavenais latviešu diriģents Andris Nelsons - mūziķis, kura talanta uzplaukums notika, pateicoties arī Andreja Žagara atbalstam. Esam pateicīgi Kristīnei Opolais, kuras ieguldījums fondā, dziedot šajā pirmajā koncertā, būs milzu atbalsts nākotnes projektam, esam pateicīgi arī Egīlam Siliņam par dalību koncertā un visiem koncerta dalībniekiem," akcentē Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda valdes loceklis Normunds Matutis.

Koncertā piedalīsies soprāns Kristīne Opolais, baritons Egils Siliņš, tenors Mihails Čuļpajevs, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Mārtiņš Ozoliņš; koncerta mākslinieciskās programmas veidotājs ir komponists Arturs Maskats. 

Programmā skanēs Riharda Vāgnera, Džuzepes Verdi, Pētera Čaikovska, Džakomo Pučīni, Žorža Bizē, Umberto Džordano un Artura Rubinšteina mūzika no Andreja Žagara iestudētajām operām, kā arī Artura Maskata Tango.

Biļetes nopērkamas koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīze tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

 

Top komentāri

But par
B
Zagara draugu, domaju, ir liels kauns. Zagars bija likts ktieris bankrotejis biznesmenis, izsaimniekoja operas budzhetu, sledza dubultus ligumu (kura kabata nonaca starpiba?), liels platizeris, izgzas operas viesizrades Lielaja teatri, sagadadams LNO lielako kaunu tas pastaveshanas vesture. Maskats laikam grib list atpakal LNO, lai gan ir pieradijis, ka no operas neko nsaprot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja