Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Latvijas Nacionālā opera un balets atjauno baleta Riekstkodis dekorācijas

Lai sagādātu skatītājiem svētku prieku un liktu iemīļotajai Ziemassvētku pasakai uzmirdzēt jaunā spožumā, sākušies baleta Riekstkodis dekorāciju atjaunošanas darbi. Septembra sākumā ugunsgrēkā bojā gāja daļa no dekorācijām, kas šobrīd tiek atjaunotas par saņemto apdrošināšanas atlīdzību.

“Esam gandarīti par operativitāti un sakām paldies apdrošinātājam AAS  "BTA Baltic Insurance Company" un brokerim SIA „RED insurance brokers” par sniegto atbalstu un izpratni, īpaši ātrā laikā izskatot un pilnā pieteiktajā apmērā izmaksājot apdrošināšanas atlīdzību, kas tiks novirzīta vairāku cietušo izrāžu atjaunošanai, bet prioritāte ir baleta "Riekstkodis" dekorācijas,” stāsta Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes loceklis Sandis Voldiņš.

“Ātra atlīdzību pieteikumu izskatīšana ir viena no BTA svarīgākajām vērtībām. Arī pēc ugunsgrēka Operas noliktavā, kurā gāja bojā daļa no baleta "Riekstkodis" dekorācijām, nevilcinājāmies ne mirkli – izvērtējām klientam nodarītos zaudējumus un atlīdzinājām tos. Pateicamies Latvijas Nacionālās operas un baleta atbildīgajiem speciālistiem par operatīvi sniegto informāciju un BTA darbiniekiem par ātro un izlēmīgo rīcību. Ļoti ceram, ka visas dekorācijas izdosies atjaunot iecerētajā laikā un arī šogad Latvijas Nacionālā opera un balets priecēs skatītājus ar iecienīto uzvedumu,” veiksmīgu jauno sezonu skatuves māksliniekiem vēl BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

"Riekstkodis" pirmizrādi piedzīvoja 2000. gadā, un šobrīd ir visilgāk spēlētais Latvijas Nacionālā baleta iestudējums. To veidojuši horeogrāfs Aivars Leimanis, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Aleksandrs Vasiļjevs, gaismu mākslinieks Kārlis Kaupužs.

Šajā decembrī un janvārī LNOB repertuārā iekļautas septiņpadsmit baleta "Riekstkodis" izrādes. Šosezon Marijas un Riekstkoža lomas dejos pieci spoži solistu pāri: papildus jau iemīļotajiem šo tēlu atveidotājiem debitēs arī baleta solisti Emma Lagūna un Eidens Viljams Konefrijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja