Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Radio bigbenda un Aijas Vītoliņas koncertā skanēs jauno komponistu darbi

Šī gada 30. novembrī plkst. 19.00 izskanēs koncerts Nordic Jazz, kas būs šīs sezonas noslēdzošais Latvijas Radio bigbenda koncerts Spīķeru koncertzālē.

Koncertprogrammā piedalīsies soliste Aija Vītoliņa, izskanēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un bigbenda kopīgi rīkotā Bigbenda kompozīciju konkursa Baltijas un Ziemeļvalstu jaunajiem komponistiem finālistu darbi, kā arī jaunās dziesmas no Andra Buiķa programmas Sajust grūvu!

Šis ir jau ceturtais gads, kad norisinās JVLMA un Latvijas Radio bigbenda kopīgi rīkotais Bigbenda kompozīciju konkursa Baltijas un Ziemeļvalstu jaunajiem komponistiem un šogad tika saņemti vairāki desmiti darbu no Lietuvas, Latvijas, Norvēģijas un Zviedrijas. Konkursa pusfināla konkursā tika noskaidroti trīs finālisti un darbi, kuri izskanēs 30.novembra pievakarē. Koncertā dzirdēsim Latvijas pārstāves Annas Vibes-Gorkušas darbu Prologue, kā arī Norvēģijas jauno komponistu Petera Robertstada (Peter Robertstad) un Mikela Dāla Amundsena (Mikkel Dahl Amundsen) kompozīcijas Equilibrium un Going. Konkursa organizētāji uzsver, ka jaunajiem komponistiem šī ir iespēja mākslinieciski izpausties un tikt sadzirdētiem plašā mērogā, kā arī viņiem tiek piedāvāta lieliska platforma savu ideju realizācijai un prasmju papildināšanai. Katrā konkursā piedalās arī solists un šoreiz tā ir vokāliste Aija Vītoliņa.

Koncertā izskanēs arī Andra Buiķa koncertprogramma Sajust grūvu!, kas gatavota īpaši Latvijas Radio bigbendam. Projekts visnotaļ ir harmonijām bagāts, eksperimentāls un tehniski izaicinošs, īpaši bigbendam, tomēr neatkāpjas no klasiskajām džeza un ritmiskās mūzikas vērtībām. Andra Buiķa sarakstītās dziesmas ar dažādu latviešu dzejnieku vārdiem izdzied Aija Vītoliņa.

Kārlis Vanags par koncertu saka: "Programmā, līdzās konkursantu finālistu darbiem, izskanēs arī vairāki novatoriski apdarīti džeza standarti, kā arī Andra Buiķa un Aijas Vītoliņas jaunās dziesmas. Aija Vītoliņa ir arī šī gada konkursa īpašā viešņa un soliste. Šī koncerta programma veidota tā, neaizmirstot konkursa pamata ideju, kas ir radošums un oriģināla pieeja."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja