Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājas Simfoniskais orķestris izsludina Vecgada koncertus ar Kseniju Sidorovu

2024. gada noslēgumā Liepājas Simfoniskais Vecgada koncerts klausītājus vedīs uz Argentīnu. Kopā ar pasaulslaveno akordeonisti Kseniju Sidorovu koncertzālē Lielais dzintars šogad notiks trīs svētku koncerti – 28., 29. un 30. decembrī pulksten 19.

Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā dosies kaislību pilnajā tango pasaulē. Ar tango karali Astoru Pjacollu un citiem argentīniešu komponistiem mūzikā satiksies par akordeona princesi un pasaulē nozīmīgāko akordeona vēstnesi 21. gadsimtā sauktā Ksenija Sidorova, kuras spožā tehniskā meistarība un emocionāli intensīvā mūzikas izjūta katrā koncertā klausītājiem sniedz neaizmirstamu piedzīvojumu.

"Sidorovai piemīt tāda veida virtuozitāte, kas ir atklājums šī vārda visīstākajā nozīmē. Viņa nepārprotami parāda, ka akordeons var būt tikpat lirisks un graciozs kā vijole,” raksta britu medijs The Telegraph.

Ksenijas Sidorovas 2021. gadā izdotais albums Piazzolla Reflections tika kritiķu atzīts kā "izcili atskaņots un skaisti ierakstīts" (Gramophone) un ir ierindots starp gada labākajiem jaunajiem klasiskās mūzikas albumiem (The Classic Review), kā arī nosaukts par BR Klassik mēneša albumu.

“Akordeona lielmeistare Sidorova no šiem skaņdarbiem izvelk pārsteidzošu krāsu un faktūru dažādību. Viņa notver katru smalko artikulācijas un noskaņojuma maiņu: vienu brīdi spēj būt melanholiska un trausla, bet jau nākamajā – svelmaina un varena,” par mākslinieces sniegumu Astora Pjacollas mūzikas albumā raksta “The Classic Review.

Ļoti veiksmīgi bijuši arī iepriekš izdotie ieraksti: Classical Accordion (2011) un Fairy Tales (2013), kas ierakstīts kopā ar BBC Velsas Nacionālo orķestri, un Carmen (2016), par kuru viņa 2017. gadā ieguva ECHO balvu kā Gada labākā instrumentāliste.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā: www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja