Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Liepājas simfoniskais Vecgada koncerts virmos tango kaislībās kopā ar Kseniju Sidorovu

2024. gada izskaņā Liepājas simfoniskais Vecgada koncerts virmos tango kaislībās kopā ar pasaulslaveno akordeonisti Kseniju Sidorovu, jauno un talantīgo vijolnieci Elzu Siliņu un virtuozo dejotāju Artūru Nīgali

Liepājas simfoniskais Vecgada koncerts kļuvis par skaistu un dzirkstošu tradīciju gadu mijas svinībās, un allaž pulcē pilnu koncertzāli Lielais dzintars ar mūzikas un svētku baudītājiem no visas Latvijas un arī tuvējām kaimiņvalstīm.

Gadu mijas svētku programma jau piedāvājusi klausītājiem muzikālus ceļojumus uz Vīni, Ņujorku un Spāniju, un šogad Liepājas simfoniskais orķestris sava galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā piedāvās ceļojumu uz tālo Argentīnu, kas slavena ar kaislīgiem tango ritmiem un melodijām.

Trīs svētku koncertos 28., 29. un 30. decembrī koncertzālē Lielais dzintars muzikālais kodols būs tango karaļa Astora Pjacollas slavenākie skaņdarbi, ko papildinās Karlosa Gardela, Anibala Troilo, kā arī Arturo Markesa, Franka Andželisa, Džordža Gēršvina un Artura Maskata tango noskaņās radītā mūzika.

Ksenija Sidorova tiek dēvēta par akordeona princesi un pasaulē nozīmīgāko akordeona vēstnesi 21. gadsimtā, kuras spožā tehniskā meistarība un emocionāli intensīvā mūzikas izjūta klausītājiem sniedz neaizmirstamu piedzīvojumu.

“Sidorovai piemīt tāda veida virtuozitāte, kas ir atklājums šī vārda visīstākajā nozīmē. Viņa nepārprotami parāda, ka akordeons var būt tikpat lirisks un graciozs kā vijole,” raksta britu medijs The Telegraph.

Ksenijas Sidorovas 2021. gadā izdotais albums Piazzolla Reflections tika kritiķu atzīts kā "izcili atskaņots un skaisti ierakstīts" (Gramophone) un ir ierindots starp gada labākajiem jaunajiem klasiskās mūzikas albumiem (The Classic Review), kā arī nosaukts par BR Klassik mēneša albumu.

“Akordeona lielmeistare Sidorova no šiem skaņdarbiem izvelk pārsteidzošu krāsu un faktūru dažādību. Viņa notver katru smalko artikulācijas un noskaņojuma maiņu: vienu brīdi spēj būt melanholiska un trausla, bet jau nākamajā – svelmaina un varena,” par mākslinieces sniegumu Astora Pjacollas mūzikas albumā raksta The Classic Review.

Ļoti veiksmīgi bijuši arī iepriekš izdotie ieraksti: Classical Accordion (2011) un Fairy Tales (2013), kas ierakstīts kopā ar BBC Velsas Nacionālo orķestri, un Carmen (2016), par kuru viņa 2017. gadā ieguva balvu Echo kā Gada labākā instrumentāliste.

Liepājas simfoniskā Vecgada koncerta emociju virtenes deju rakstā ietērps dejotājs Artūrs Nīgalis.

Koncerta programmu papildinās arī spožā vijolniece Elza Siliņa, kas 2024. gada pavasarī uzvarēja Valda Vikmaņa Latvijas Jauno atskaņotājmākslinieku konkursā un nopelnīja iespēju ar Žana Sibēliusa Vijolkoncerta 1. daļas atskaņojumu piedalīties Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā. Par šo sniegumu viņa tika nominēta prestižajai Latvijas sabiedrisko mediju balvai Kilograms kultūras kategorijā Starts.

Biļetes uz Liepājas simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizer/50.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Solījumi jāpilda

Jācer, ka arī Austras balvu ieguvusī grupa kuba pildīs doto solījumu vēl kādreiz – kaut pēc pieciem gadiem – sanākt kopā pilnā sastāvā un uzspēlēt

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja