Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lūznavas muižā koncertprogrammā Magnetic Bach skanēs klasiskā un elektroniskā mūzika

Svētdien, 15. martā, plkst. 15 Lūznavas muižā skanēs baroka čellistes Ilzes Grudules un elektoniskās mūzikas dueta Blue Divided by Blue (Šveice) koncertprogramma Magnetic Bach, kurā klasiskās Baha svītas čellam un elektroniskā mūzika apvienosies senajai mūzikai netradicionālā koncertizpildījumā.

Domājot par koncertprogrammu Magnetic Bach, Šveicē dzīvojošā latviešu čelliste Ilze Grudule atzīst, ka Baha svītas čellam solo ir kļuvušas par nu jau kulta repertuāru un jauns, nebijis skatījums uz tām varētu šķist neiespējams. Šīs 18. gadsimta franču deju svītas tradīcijā Baha rakstītās čella kompozīcijas piedzīvojušas visdažādākos atskaņojumus, sākot ar tradicionālu koncerta formātu līdz mūzikas dialogam ar deju, tēlotājmākslu, teātri un mūsdienu mūziku – akustisko, elektronisko vai pat tehnomūziku. Taču šo Baha alemandu, kurantu, sarabandu, burē, žīgu un menuetu skaistumam un perfekcijai piemīt potenciāls, kas ļauj tās ieraudzīt arvien jaunā gaismā.

Svētdien gaidāmā koncerta programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha svītas čellam nr. 3 un nr. 6 dialogā ar Flikigera veidotajām semplu un Šapuī elektroniskajām kompozīcijām. Koncertprogrammā dominējošās vienkāršās, skaidrās līnijas un horiontālie skaņu laukumi mūzikas elementus apvienos vienā veselā. Projekts Magnetic Bach (Magnētiskais Bahs) būs piedzīvojums ausij – kopā ar elektronisko, daudzviet improvizētu mūziku magnētiski apvienosies klasiskā mūzika un Lūznavas muižas Sarkanās zāles akustika.

Trīs mūziķi – čelliste Ilze Grudule, semplu mākslinieks Vincents Flikigers (Vincent Flückiger) un moog-sintezatora un elektronikas mākslinieks Freds Šapuī (Fred Chappuis) jau vairākkārt pēdējo gadu laikā radījuši kopprojektus starp klasisko, akustisko un moderno, elektronisko mūziku. Tā 2014. gadā tika radīts muzikālais pastičo Māja Mītelim par Rīgas baroka laika komponista Johana Gotfrīda Mīteļa dzīvi, 2016. gadā Re: Fircs, svinot Ženēvas komponista un vijoles virtuoza Gaspara Frica 300 gadu jubileju (abi skanējuši Latvijā), un 2018. gadā Lucernas operteātrī iestudētais Flow My Tears – Das lette Fest (Līstiet, manas asaras – pēdējās dzīres), kurā skanēja angļu renesanses skaņraža Džona Daulanda mūzika mūsdienīgā ietvarā. Dueta Blue Divided by Blue mūziķi iedvesmu smeļ abstrakto impresionistu mākslā, 20. gadsimta tēlotājmākslas virziena estētikā, kura viens no spilgtākajiem pārstāvjiem ir Marks Rotko, līdz ar ko dueta nosaukumā iedzīvojies tieši viena no mākslinieka darbiem nosaukums.

Koncerta biļešu cena ir no 8,00 līdz 12,00 eiro, tās nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs vai bilesuparadize.lv, kā arī uz vietas Lūznavas muižā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja