Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Māra Briežkalna kvintets pārstāvēs Latviju Tokijas Džeza festivālā

Augusta beigās un septembra sākumā Japānas galvaspilsētā norisināsies 18. starptautiskais Tokijas Džeza festivāls, kurā 31. augustā un 1. septembrī pirmoreiz uzstāsies arī mākslinieki no Latvijas - Māra Briežkalna kvintets ar programmu Latvian Evergreens, informēja mūziķu pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Tokijas Džeza festivāls katru gadu ir lielākais šā žanra notikums Japānā, kas notiek vairākās lokācijās un ko, piemēram, pērn apmeklēja apmēram 90 000 cilvēku. Mūsu mākslinieki uzstāsies uz festivāla galvenajām skatuvēm - attiecīgi The Hall un The Plaza.

Bundzinieka Māra Briežkalna kvintetā muzicē arī taustiņinstrumentālists Viktors Ritovs, mutes ermoņiku spēlētājs un arīdzan taustiņinstrumentālists Raimonds Macats, saksofonists Kristaps Lubovs un kontrabasists Andris Grunte. Šī ir viena no vadošajām akustiskā džeza grupām Latvijā, kas uzstājusies jau daudzos starptautiskos džeza festivālos, ieskaitot Pori Jazz, Ottawa Jazz, Jazz at Castle Prāgā, kā arī London Jazz un Veneto Jazz. Māra Briežkalna kvintets pārstāvējis Latviju arī starptautiskajā mūzikas gadatigrū MIDEM un uzstājies leģendārajā Blue Note džeza klubā Ņujorkā.

Latvian Evergreens ir apjomīga programma, kurā latviešu klasiskā un populārā mūzika interpretēta smalkos džeza aranžējumos, vienlaikus uztaustot arvien plašākas šā žanra robežas. Programmā iekļauti latviešu izcilāko komponistu darbu jauni aranžējumi un tie pirmoreiz tiks prezentēti arī Japānas klausītājiem, veicinot kultūras vērtību apmaiņu. Grupa Tokijas Džeza festivālā savā manierē nospēlēs tādas mūsu mūzikas pērles kā Alfrēda Kalniņa Brīnos es, Emīla Dārziņa Melanholisko valsi, Arvīda Žilinska Ziemas miegu un vēl citus skaņdarbus, saldajā ēdienā atstājot japāņiem īpaši tīkamo Maestro Raimonda Paula Dāvāja Māriņa.

Māra Briežkalna kvintets līdz šim izdevis piecus albumus: Latvian Evergreens Vol 1, Latvian Evergreens Vol 2, Felix Jazz Party, Jazz at Castle un Rothko in Jazz. Grupas līderis, bundzinieks un producents Māris Briežkalns ir arī Latvijas Radio ierakstu studijas un Mūsdienu Mūzikas centra vadītājs, ikgadējā starptautiskā improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas festivāla Rīgas Ritmi mākslinieciskais direktors un starptautiskā džeza izpildītāju konkursa Riga Jazz Stage organizētājs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja