Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mīļais, mazināsim spriedzi! Iznāk Kailijas Minogas jaunais albums Tension

Piektdien, 22. septembrī, ierakstu kompānijas BMG paspārnē iznāks austrāliešu popzvaigznes Kailijas Minogas sešpadsmitais studijas albums Tension. Šogad aprit 35 gadi kopš dziedātājas debijas albuma Kylie izdošanas, un viņai ir daudz iemeslu svinēt

Kailija ir ne tikai viena no ilgdzīvotājām popmūzikā, kura savā mūžā ir izturējusi daudzus radošus un personiskus pārbaudījumus, bet arī viena no simpātiskākajām slavenībām nežēlīgajā šovbiznesa pasaulē. Kailijas sirsnīgums nav uzspēlēts. "Citādi es būtu patiešām laba aktrise, ja man to izdotos notēlot tik ilgi," joko pati māksliniece. Viņai ir talants atbruņot cilvēkus ar smaidu un starojumu, kā arī ar savām dziesmām, kas ir kļuvušas par popmūzikas klasiku.

Dziedātājas karjerā pašlaik ir nu jau kārtējais renesanses periods – tas ir saistīts ar dziesmas Padam Padam negaidītajiem globālajiem panākumiem, lielā mērā pateicoties tās izplatībai sociālajā tīklā TikTok. Kailiju sev ir atklājusi jauna klausītāju paaudze, kura lieto tiktoku, un dziesma ir kļuvusi arī par praidu himnu visā pasaulē. Kompozīcijai nav nekāda sakara ar Edītes Piafas šansonu Padam, padam.... Kailijas hita nosaukumā ir iekļauts onomatopoētisms, kas attēlo sirdspukstus, un dziesma ir albuma Tension lokomotīve. 

"Albumā Tension apvienojas personiskas pārdomas, aizmiršanās sajūta, ko izraisa klubu mūzika, un melanholisks noskaņojums," savu jaunāko darbu raksturo Kailija Minoga

Kailijas iepriekšējie albumi ir tematiski: Golden (2018) ir veltījums kantrimūzikai, savukārt Disco (2020) atsauc atmiņā 70. gadu disko. Šoreiz dīva ir nolēmusi ļauties radošā procesa spontanitātei un neierobežot sevi stilistiski. "Albumā Tension apvienojas personiskas pārdomas, aizmiršanās sajūta, ko izraisa klubu mūzika, un melanholisks noskaņojums. Albumā ir iekļautas dziesmas, kuras esmu sarakstījusi ar saviem līdzautoriem, un dziesmas, kuras mani patiešām uzrunāja, un es tās ierakstīju," stāsta dziedātāja. Projektu Tension viņa ir īstenojusi kopā ar saviem līdzautoriem un producentiem Ričardu Bifu Stenerdu, Daku Blekvelu un Džonu Grīnu. Dziesmās ir jaušama 90. gadu house un 80. gadu popmūzikas ietekme. 

Dziedātājas priekšpēdējais albums Disco tapa pandēmijas laikā, un Kailijai bija jāapgūst balss ieraksta programmas, kas viņai ļautu strādāt attālināti, esot mājās. Šo prasmi viņa ir noslīpējusi un lielu daļu savu vokālo partiju albumam Tension ierakstījusi vienatnē. Tā ir lokdauna pozitīvā ietekme – tagad Kailija salīdzinoši reti dodas uz profesionālo studiju un visur ceļo ar ierakstam nepieciešamo aprīkojumu un mikrofonu Telefunken, kas māksliniecei sniedz iespēju ierakstīt savu balsi jebkurā brīdī, kad vien viņai ir iedvesma un vēlme to darīt. Piemēram, dziesmu Padam Padam viņa ierakstījusi Londonas viesnīcas numurā uzreiz pēc demoversijas saņemšanas. "Pēdējo pusotru gadu mana mobilā studija vienmēr ir bijusi man blakus," atklāj zvaigzne.  

"Kad albuma Disco ieraksta laikā sākām strādāt attālināti, Kailija izmantoja visvienkāršāko programmatūras GarageBand versiju un mums nācās viņai visu skaidrot. Tagad viņa ir apguvusi visas ieraksta procesa nianses un producē augstas kvalitātes vokālu. Savu vokālo partiju producēšanā viņa ir labāka par mani! Galu galā neviens nepazīst Kailijas balsi labāk par viņu pašu," apgalvo producents Ričards Bifs Stenerds. 

Pirms neilga laika Kailija, kura trīs desmitgades ir pavadījusi Londonā, ir atgriezusies uz dzīvi  dzimtajā Melburnā. Jau drīz dziedātāja ceļos pāri okeānam – 3. novembrī viņa sāks koncertsēriju Lasvegasā. Kailija ar žilbinošu šovu atklās kazino, izklaides un atpūtas kompleksa The Venetian jauno naktsklubu Voltaire. Art deco stilā noformētajā zālē ir 1000 vietu. Līdz nākamā gada 4. maijam Kailija Lasvegasā sniegs divdesmit koncertu. Visas biļetes ir pārdotas. "Mīļais, mazināsim spriedzi!" Kailija dzied sava jaunā albuma tituldziesmā, un popikonas uzticīgie klausītāji allaž atsaucas, turklāt viņu pulks ar gadiem kļūst arvien kuplāks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja