Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Mūzikas akadēmijā notiks divi unikāli trīsdimensiju audio koncerti

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 8. un 9. jūlijā plkst. 19 tam īpaši būvētā kupolā notiks unikāli trīsdimensiju audio koncerti Sfēra/Balss. Buravickis/Majore

Platona Buravicka elektronikas ideju lidojumā un kopīgā improvizācijā koncertos izskanēs latviešu komponistu laikmetīgā mūzika: tiks pirmatskaņoti Ansela Kaugera, Platona Buravicka, Viktorijas Majores, Maritas Semjonovas un Andreja Mārtiņa Grīnberga jaundarbi. Pie klavierēm – Veronika Rinkule.

Ambisoniskā jeb imersīvā skaņa ir inovatīva tehnoloģija, ar kuras palīdzību notiek virtuāla trīsdimensiju skaņu lauka veidošana un reproducēšana. Ambisoniskā skaņa paplašina mūzikas uztveres pieredzi un tehnoloģiskās robežas sniedz dabisku un visaptverošu skaņu pārdzīvojumu. Latvijā šī tehnoloģija parādījusies salīdzinoši nesen, un viens no tās pirmatklājējiem šeit ir komponists Platons Buravickis. Viņš sadarbībā ar dziedātāju Viktoriju Majori ir izveidojis īpašu koncertprogrammu, kas tiks atskaņota trīsdimensiju audio formātā tam īpaši izveidotā sistēmā jeb kupolā JVLMA.

Kupols tiks izbūvēts JVLMA Lielajā zālē, un klausītāji tiks nosēdināti kupola iekšpusē, tādā veidā nodrošinot unikālu un telpisku skaņas pieredzi. “Domāju, ka tā būs neatkārtojama pieredze,” saka koncerta organizatore, dziedātāja Viktorija Majore. Šādi projekti ar skaņu kupolu Latvijā tiek veidoti diezgan maz. “Kupolā ir izvietoti vairāk nekā 20 skaļruņi, kas tiek vadīti no atsevišķas pults, un ar to mēs varam panākt dažādus interesantus efektus – te skaņa darbojas labajā pusē, te kreisajā, te skan kaut kur priekšā, te aizmugurē. Skaņa ceļo, un var notikt visādi brīnumi,” stāsta dziedātāja. Tiesa, līdz ar to klausītājiem pieejamo vietu skaits ir ierobežots.

Tomēr pats svarīgākais esot tas, ka šajā koncertā skanēs gandrīz tikai jaundarbi. “Un, lai cik tas nebūtu jocīgi – arī manas pašas sarakstīts jaundarbs: dziesmu cikls ar trim dziesmām, no kurām vienu oriģinālā ir paredzēts spēlēt ar glāzēm. Tā kā šis ir tāds vairāk elektroniskās mūzikas koncerts, tad Platons Buravickis ir sagatavojis ļoti interesantu skaņu rakstu, kas pavadīs manu dziedājumu,” atklāj V. Majore.

Biļetes www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja