Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūzikas festivāls Rīga Jūrmala izziņo 2021.gada festivāla programmu

Simfonisko orķestru festivāls Rīga Jūrmala, kas sevi jau pieteicis kā vienu no vasaras klasiskās mūzikas galamērķiem Eiropā, 2021. gada vasarā izskanēs četrās nedēļas nogalēs no 16.jūlija līdz 29.augustam, piedaloties tādiem pasaules līmeņa simfoniskajiem orķestriem un diriģentiem kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un diriģents Džons Eliots Gārdiners, Čikāgas simfoniskais orķestris un Rikardo Muti, Karaliskais Concertgebouw orķestris un Daniels Hārdings, kā arī Sanktpēterburgas filharmonijas orķestris un diriģents Jurijs Temirkanovs, portālu Diena.lv informēja festivāla pārstāvji.

Kopā divdesmit koncertos piedalīsies arī tādas pasaules mēroga klasiskās mūzikas zvaigznes kā pianiste Juidzja Vana, kura uz Dzintaru koncertzāles skatuves viesojās arī festivāla atklāšanas sezonā, īslandiešu pianists Vikingurs Olafsons, sers Andrāšs Šifs un norvēģu pianists Leifs Ūve Andsness, Jefims Bronfmans, Arkādijs Volodoss un Anabela Tveita. Tāpat festivālā uzstāsies čellists Trulss Mjorks un vijolnieks Reno Kapisons, kā arī tādi izcili operdziedātāji kā soprāns Renē Fleminga, basbaritons Brīns Terfels, baritons Matiass Gerne un mecosoprāns Alise Kūta.

Dienas koncertos, kas savu neierasto formātu attaisnoja, gūstot popularitāti festivāla pirmajā sezonā, uz Lielās ģildes skatuves uzstāsies jaunie un talantīgie mākslinieki, tostarp pianisti Džordžs Lī, Daumants Liepiņš, izraēliešu pianists Joavs Levanons , Behzods Abduraimons un Aleksandrs Kantorovs, kā arī vijolnieks Daniels Lozakovičs. Tāpat arī šajā sezonā uz Lielās ģildes skatuves muzicēs vokālā grupa The King’s Singers.

Festivāla formāts saglabās savu līdzšinējo māksliniecisko konceptu, piedāvājot mini-festivālu sēriju četrās nedēļas nogalēs un norisinoties Rīgā un Jūrmalā no 2021.gada 16.jūlija līdz 29.augustam.

"Lai arī globālā situācija joprojām ir neskaidra, mēs ar pārliecinošu un pozitīvu skatu raugāmies nākotnē un esam izlēmuši festivāla programmu izziņot jau laikus - gan, lai sniegtu atbalstu māksliniekiem, gan klasiskās mūzikas industrijai un reģionam kopumā. Esmu ļoti pateicīga mūsu atbalstītājiem un partneriem, pateicoties kuriem mēs jau tagad varam uzsākt darbu pie jaunās festivāla sezonas. Mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai nodrošinātu, ka nākamvasar gan vietējā, gan starptautiskā auditorija varētu baudīt drošu un visaugstākās kvalitātes kultūras pieredzi," saka Zane Čulkstēna, mūzikas festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore.

"Līdzīgi kā iepriekšējā festivāla sezonā, arī nākamvasar festivāls solās būt īpašs vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, esam ārkārtīgi pateicīgi daudzajiem māksliniekiem, kuri bija gatavi pārapstiprināt jau iepriekš izziņotos koncertus, kuri šosezon nevarēja izskanēt, tādējādi pievienojoties mākslinieku plejādei, kas tikusi plānota jau kopš festivāla atklāšanas sezonas. Tāpat arī mēs turpināsim sadarboties ar šiem izcilajiem māksliniekiem festivāla izglītības programmas ietvaros, kas šovasar veiksmīgi norisinājās tiešsaistē," saka Martins Engstrēms, festivāla mākslinieciskais vadītājs.

2021. gadā Rīgas Jūrmalas mūzikas festivāls turpinās mūzikas izglītības iniciatīvu, kas tiek organizēta sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju – valsts izcilības centru klasiskās mūzikas izglītībā.

Rīga Jūrmala akadēmija jaunajiem un talantīgajiem mūziķiem no Latvijas un ārvalstīm sniegs iespēju tikties ar māksliniekiem festivāla laikā un piedalīties mūzikas meistarklasēs, tostarp ar pasaules līmeņa izpildītājmāklsliniekiem un orķestra mūziķiem no 2021. gada programmas, kā piemēram pianistiem Andrāšu Šifu un Leifu Ūvi Andsnesu, kuri jau apstiprinājuši savu dalību.

Publiskā biļešu tirdzniecība tiks uzsākta 2020.gada 1.oktobrī

Festivāla apmeklētāji, kuri izvēlējušies naudu par 2020. gada sezonai iegādātajām biļetēm atstāt depozītā vai veikuši ziedojumus, e-pastā saņems personīgu aicinājumu kā pirmie iegādāties iepriekšpārdošanas biļetes ar 30% atlaidi uz visiem festivāla koncertiem laika posmā no 25.septembra līdz 1.oktobrim.

Publiski biļetes uz 2021. gada festivāla sezonas koncertiem būs pieejamas iepriekšpārdošanā ar 30% atlaidi no 2020. gada 1. oktobra līdz 1. novembrim festivāla mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja