Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nakts koncerts Rundāles pils dārzā aizvedīs ceļojumā laikā un telpā

5. augustā Liepājas simfoniskais orķestris aicina uz ikgadējo muzikālo piedzīvojumu Liepājas skaņas Rundāles pilī. Programmā ir iekļauti trīs pasākumi, kuros tematiski tiks savienota kultūras un mākslas vēsture no antīkās pasaules līdz pat mūsdienām

Festivāla sākumā 5. augustā plkst. 16 notiks koncertsaruna par pārmantoto un pazaudēto no antīkās pasaules, klasicisma laika un mūsdienām. Plkst. 19 Rundāles pils Baltajā zālē koncertēs Liepājas simfoniskais orķestris, savukārt plkst. 22 Rundāles pils Franču dārzā skanēs Johana Sebastiāna Baha un Bendžamina Britena mūzika. Šajā nakts koncertā muzicēs divi Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi – čellists Klāvs Jankevics un vijolnieks Gunārs Mūrnieks. 

Gunārs Mūrnieks atskaņos Baha reminora partitas solo vijolei pirmās četras daļas: Allemandi, Kurantu, Sarabandu un Žīgu. "Izvēle par labu tieši šim skaņdarbam ir gluži sentimentāla, jo reminora partita bija mans pirmais logs Baha vijoles solo repertuāra daiļradē, tāpēc gribu novēlēt klausītājiem baudīt šo seno deju ciklu kopā ar mani un to sirsnību, ko jūtu pret šo mūziku," stāsta Gunārs Mūrnieks. 

Gunārs Mūrnieks ir jauns, ļoti talantīgs un mērķtiecīgs mūziķis, kurš patlaban turpina studijas maģistrantūrā pie profesora Gunara Larsena. Ar lielu entuziasmu jaunais vijolnieks piedalās dažādos festivālos un projektos Latvijā un ārvalstīs. Viņš ir bijis viens no tiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem, kas ticis pie iespējas uzstāties kopā ar Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra mūziķiem. 

Muzicēšanas prieku Gunārs izbauda ne tikai orķestrī, bet arī dažādos kamersastāvos. Viens no tādiem ir savulaik kopā ar studiju biedriem izveidotais Amicorum String Quartet, kas nopelnījis Latvijas Mūzikas akadēmijas labākā studentu kameransambļa godu, savukārt kopā ar kolēģiem Liepājas simfoniskajā orķestrī (tostarp arī čellistu Klāvu Jankevicu) viņš ir izveidojis ievērojamā Liepājas arhitekta Paula Maksa Berči vārdā nosauktu stīgu kvartetu, ko 10. augustā varēs klausīties arī Gramzdas baznīcā, vienā no Dienvidkurzemes festivāla Rimbenieks notikumiem.

Savukārt Liepājas simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Klāvs Jankevics nakts koncertā Rundāles pils Franču dārzā izpildīs britu komponista Bendžamina Britena Pirmo svītu čellam. "Šis emocijām un kontrastiem bagātais skaņdarbs nevar atstāt vienaldzīgu. No mākslinieka tas pieprasa lielu tehnisko varēšanu un muzikalitāti. Pirmā svīta ir apliecinājums komponista meistarībai un ir tikai taisnīgi, ka tā ieņem nozīmīgu vietu XX gadsimta čella repertuārā," stāsta Klāvs Jankevics.

Viņš ir viens no pēdējiem čellistes Eleonoras Testeļecas studentiem. Arī Klāvs turpina studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā – šobrīd maģistrantūrā pie Gunas Šnē. Daudzu gadu garumā viņš savas prasmes ir slīpējis arī neskaitāmās meistarklasēs un konkursos. Klāvs vairākus gadus ir bijis čellu grupas koncertmeistars Jāzepa Vītola Latvijas Mūzika akadēmijas simfoniskajā orķestrī, aizvadījis daudzus koncertus kamerorķestra Sinfonietta Riga sastāvā. Kā Latvijas Jaunatnes orķestra dalībnieks piedalījies arī Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra projektā RCO Meets Europe diriģenta Filipes Hereveges vadībā.

Biļetes uz koncertiem ir pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja