Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No Bērzgales līdz Ņujorkai. Matīsa Čudara trio albumu Take Your Time prezentēs Rēzeknē

Ģitārista un komponista Matīsa Čudara trio koncertā No Bērzgales līdz Ņujorkai Latgales vēstniecībā Gors 13. janvārī gaidāma šīs apvienības jaunā albuma Take Your Time prezentācija plašākai publikai.

Trio, kurā bez Matīsa Čudara piedalās arī kontrabasists Edvīns Ozols un bundzinieks Ivars Arutjunjans, šomēnes uzstāsies arī citur Latvijā. Tieši Matīsa Čudara 33. dzimšanas dienā 20. janvārī trio sniegs divus (!) koncertus Rīgā M/Darbnīcā plkst. 18.00 un 21.00 (publikas lielās intereses dēļ izsludināts papildkoncerts), bet jau nākamajā vakarā (21. janvārī) – Liepājā Pegaza pagalmā.

Pēdējos gados Matīsa Čudara trio mūziķiem savstarpēja saspēlēšanās ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu – rituālu, kas puišiem ir enerģijas un spēka avots, garīgās izaugsmes ceļvedis, kā arī tilts starp katra personīgo pasauli un plašāku sabiedrību. Matīsa Čudara trio mūzika galvenokārt sakņojas džeza, blūza un kantri sakausējumā. Viņu mūziku caurstrāvo latvisks melodiskums, mīlestība pret afrikāņu un indiešu ritmu pasauli, savukārt Matīsa darbība klasiskajā mūzikā, arī iegūtais maģistra grāds kompozīcijā Jeila Universitātē ASV, sniedz trio mūzikai strukturētību, kas bieži sniedzas ārpus džeza mūzikas ierastajiem rāmjiem.

"Albums Take Your Time ir ieskats ansambļa muzicēšanas procesā, kurā apkopotie skaņdarbi un daudzu gadu laikā izlolotās melodijas sniedz klausītājam estētisku baudījumu un emocionālu komfortu, ved pastaigā, reizēm vieglā skrējienā cauri dažādām neparasti iekārtotām istabām un brīžam nemanāmi uzdod pa kādai grūtāk atminamai mīklai," stāsta Matīss Čudars.

Rēzeknes novada Bērzgales pagasts ir vieta, kur Matīss pavadījis lielu daļu bērnības, ciemojoties pie vecmammas, Bērzgales folkgrupas dziedātājas un mākslinieciskās vadītājas, pasākumu rīkotājas, latgaliešu folkloras materiālu vācējas Bernadetas Opincānes. Latgale joprojām ir Matīsa spēka vieta, kur atpūsties no pilsētas dzīves un apmierināt nepieciešamību ik pa brīdim būt dabā, kur valda nevis cilvēka, bet gan Dieva likums.

Savukārt senas dzīvesziņas viedums no Vidzemes Matīsu Čudaru iedvesmojis kopā ar Mārtiņu Viļumu komponēt koncertuzvedumu Vecais Tīss. Vilkatis, kas jau 27. janvārī piedzīvos pirmatskaņojumu Cēsīs Vidzemes koncertzālē Cēsis Latvijas Radio kora, diriģenta Kaspara Putniņa, paša Matīsa Čudara (ģitāra) un Ivara Arutjunjana (sitaminstrumenti) sniegumā.

Biļetes uz koncertu Rēzeknē var iegādāties gan Latgales vēstniecības Gors, gan Biļešu paradīzē. Uz koncertuzvedumu Cēsīs – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja