Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Operete labi piestāv svētkiem

Vecgada izskaņā notiek dzirkstoši koncerti operetes noskaņā.

"Mūzika ir brīnumjauka pasaule. Īsta, patiesa un skaista. Caur to cilvēks paceļas spārnos," saka Latvijas Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska. "To piedzīvot ar opereti mēs vēlam saviem klausītājiem."

Par operetes Jaungada koncertu vadmotīvu ņemti vārdi no Franča Šūberta operetes Trejmeitiņas: "Nāc, ieklausies, draudziņ, kā Vīnē dzied!" Un tiešām – Eiropa virpuļo operetes noskaņā. Latvija cenšas neatpalikt. Jau Ziemassvētkos bija maestro Jāņa Kaijaka 85 gadu jubilejai veltīts koncerts. "Viņš ir viens no bijušā operetes teātra pīlāriem," saka A. Ozoliņa-Kozlovska. J. Kaijaka vadībā pirms desmit gadiem iestudēja Cirka princesi. Toreiz pirmo skatuves pieredzi operetes izrādēs guva dziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča, kura iemācījās sevi veidot kā skatuves personību, jo šis žanrs nebūt nav tik viegls, kā no malas izskatās. Tajā iekļauta gan muzikālā komēdija, gan Brodvejas mūzikli, gan opera buffa, gan komiskā opera.

Latvijas Operetes fonds aicina klausītājus baudīt svētkus ar Vīnes komponistu, it īpaši ar Štrausu dinastijas komponistu, mūziku – valšiem, polkām. Vēršot skatu nākotnē, ar operetei piemītošo jauneklīguma dzirksti Latvijas Operetes fonds piedāvā jaunu un talantīgu gan Latvijā, gan ārpus tās dzīvojošu latviešu solistu plejādi. Solistu brīnišķīgās balsis pasaules operetes zelta fonda mūzikā radīs saviļņojošu svētku noskaņojumu. Programmā būs gan melodiski liriski un smeldzīgi, gan ugunīgi un izklaidējoši skaņdarbi – dziesmas, ārijas un dueti.

Koncertā piedalīsies solistu pāris no Francijas – jau Latvijā pazīstamais soprāns Silga Tīruma un viņas vīrs franču tenors Pjērs Soldano, kurš piedalās dažādu operu projektos, tostarp uzstājas Milānas operteātrī La Scala, Veronas arēnā, Limožas un Parīzes operās, Satelē teātrī Parīzē un Tiroles festivālā Austrijā. Koncertos dziedās latviešu mecosoprāns Helēna Sorokina, soprāns Laura Purena, kura nesen kļuvusi par konkursa Ineses Galantes talanti laureāti, soprāns Anastasija Vorobjova, kura jau veiksmīgi debitējusi fonda operešu iestudējumos, un skatītājiem labi pazīstamais un iemīļotais baritons Nauris Indzeris.

Jaungada koncertos ieskanēsies 2017. gadā ieplānoto iestudējumu melodijas. "Fantastiska mūzika no Kola Portera amerikāņu muzikālās komēdijas Skūpsti mani, Keit!, kas veidota pēc Viljama Šekspīra Spītnieces savaldīšanas motīviem," stāsta A. Ozoliņa-Kozlovska.

Operetes žanrā ir mīlestība, intrigas, pārpratumi un vienmēr laimīgas beigas. Koncerti Nāc, ieklausies, draugs, kā Vīnē dzied notiks 29. un 30. decembrī plkst. 18 Kultūras pilī Ziemeļblāzma. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja