Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Par laiku, kas skrien aizvien ātrāk. Igo jubilejas koncertos – viņa zelta repertuārs un jaunumi

"Notikumu šobrīd ir tik daudz, ka jāspēj tik turēt tempu," saka Igo, un par to, vai laiks skrien vai velkas, viņam nav divu domu: "Mans laiks lielākoties ir skrejošs, un tā nekad nepietiek, lai izdarītu visu, kas iecerēts, lai paspētu visur, kur gribētos. Man ir projekti saistībā ar mūziku, es dekorēju traukus, zīmēju, vēl vadu arī ekskursijas Ceplī. Laiks ir kā zibens!"

Sākoties Igo jubilejas mēnesim (29. jūnijā dziedātājs svin 60. dzimšanas dienu), viņš laida klajā jaunu dziesmu Laiks. Tās mūzikas autors ir komponists Jānis Strazds, bet vārdus sarakstījis pats Igo. Dziesmas vēstījums ir kodolīgs tās piedziedājumā: "Laiks reiz būs vienīgais, kas tev piederējis pa īstam." Dziesmas pirmatskaņojums Latvijas radiostacijās notika 1. jūnijā, un tā skanēs arī dziedātāja jubilejas koncerttūrē, kas sāksies šodien, tieši mūziķa dzimšanas dienā, dzimtajā Liepājā, renovētajā brīvdabas koncertzālē Pūt vējiņi! "Tas jau mēnesi vecs jaunums. Šodien prezentējām jaunu dziesmu Ceļā," komentē Igo par ilggadējā kolēģa Jāņa Strazda skaņdarbu ar Igo paša vārdiem. Šo duetu viņš ierakstījis kopā ar dziedātāju Andri Ērgli. Dziesma vēsta par laiku, kas steidzas ātrāk par mums, par daudzajām ceļu un virzienu izvēlēm cilvēka dzīvē.

Šovasar koncertos Igo varēs satikt visā Latvijā, un katrs koncerts būs unikāls. "Pat tad, kad spēlējam vienu un to pašu programmu ar vienu sastāvu, arī tad katrs koncerts atšķiras," skaidro Igo, bet uzreiz arī izstāsta, ka uz katru no viņa jubilejas koncertiem būs kāds īpašais viesis – kolēģu un draugu armija esot diezgan liela.

Pēc Liepājas mūziķa jubilejas koncerti skanēs arī Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē (10. augustā), Saulkrastu estrādē (30. jūlijā), Jelgavas brīvdabas koncertzālē Mītava (29. jūlijā). Vasaras koncertsērija noslēgsies Rojas brīvdabas estrādē, bet nākamie koncerti plānoti vēl arī koncertzālē Cēsis, Latgales vēstniecībā Gors un Ventspils teātra namā Jūras vārti.

Pēdējos 10 gadus Igo aktīvi pievērsies arī vizuālajai mākslai. Top grafikas, paša dizainēti priekšmeti un trauku sērijas. Igo autordarbus, mūzikas albumus un grāmatas varēs iegādāties jubilejas koncertu vietās. Tikmēr 1. un 2. jūlijā Bauskā pirmo reizi notiks festivāls Knifs?, kuram Igo ir idejas autors. Festivāla sauklis – Piešķil vasarai knifu! Kur Igo smeļas enerģiju? "Uzslavējums, sajūta, ka vari un esi vajadzīgs kādam, – tas dod spēku darīt vairāk un labāk. Jauni panākumi nenāk bez darba, ikdienas mēģinājumiem. Dienas un stundas tiek veltītas radošām nodarbēm – tiek radīta jauna mūzika, vārdi, aranžējumi, zīmējumi," tāda ir viņa atbilde

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja