Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pavasara festivāls Windstream Lieldienu laikā

Arvo Pērta Fratres, Pētera Vaska Viatore un Alfrēda Šnitkes Rekviēms – tādu Lielās piektdienas koncerta programmu ir iecerējis Andris Poga, kurš 29. martā plkst. 17 diriģēs Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, informēja profesionālais pūtēju orķestris Rīga.

Alfrēda Šnitkes 1975.  gadā sacerētais Rekviēms pēdējo gadu laikā nav ticis bieži atskaņots Latvijā. 29. marta koncertā to interpretēs solisti Kristīne Gailīte, Ilona Bagele, Viesturs Jansons, Rīgas kamerkoris Ave Sol, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktais koris un orķestris Rīga. Rekviēma partitūrā Alfrēds Šnitke ir apvienojis elementus no dažādu ticību liturģijām, tostarp krievu ortodoksālās un katoļu. Viņam raksturīga spēcīga, kontrastaina mūzikas dramaturģija, novatorisms un ekspresivitāte, kas Rekviēmā apvienojas ar dziļi traģisku cilvēces problēmu un likteņa apziņu. Igauņu komponista Arvo Pērta mūzika Fratres ir sacerēta 1977. gadā, un laika gaitā komponists to pārveidojis dažādiem instrumentu sastāviem. 1990. gadā tapusi versija pūtēju oktetam un sitaminstrumentiem, kura tiks atskaņota Lielās piektdienas koncertā. Tajā skanēs arī Pētera Vaska skaņdarbs Viatore ērģelnieka Jāņa Pelšes interpretācijā.

Savukārt Otrajās Lieldienās, 1. aprīlī, plkst. 15 ģimenes ar bērniem tiek aicinātas pulcēties Līvu laukumā, līdzi ņemot skaistākās Lieldienu olas un pašdarinātus mūzikas instrumentus, jo tur būs iespēja zīmēt, dejot, klausīties orķestra Rīga koncertu diriģenta Raita Ašmaņa vadībā un piedalīties konkursos. 

1. aprīlī plkst. 19 Mazajā ģildē sadarbībā ar 4. Starptautisko Rīgas brass simpoziju notiks koncerts Optimistiskā klasika, kurā skanēs pazīstamas melodijas no tādiem komponistiem, kā G. F. Hendelis, A. Vivaldi, J. Haidns, A. Pjacolla, S. Džoplins, Dž. Geršvins u. c. Kopā ar orķestra Rīga metālpūšaminstrumentu ansambli uzstāsies pasaulē atzīti solisti Stīvens Mīds (eifonijs), Frenks Loids (mežrags) un Šarls Konsbruks (trompete). Diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja